The Invaders a.k.a. The New Invaders (1995)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Nolan Wood, een voormalige piloot die wordt geplaagd door vreemde visioenen. Wat hij niet weet: in werkelijkheid staat hij onder de invloed van mysterieuze buitenaardse wezens. De aliens zetten hem zelfs aan tot moord, waardoor Nolan in de gevangenis belandt. Ondertussen blijkt Nolans ex-vrouw te zijn hertrouwd met een alien die zich voordoet als brave echtgenoot.

Na verloop van tijd wordt duidelijk dat er een duister buitenaards complot gaande is om de mensheid uit te roeien. Om de naderende invasie voor te bereiden proberen de aliens alvast het klimaat van de aarde te verstoren. De aliens zijn te herkennen aan hun eigenaardige gewoonte om koolmonoxide te inhaleren. Bovendien zijn ze allemaal kettingrokers.

Wanneer een arts genaamd Dr. Webber de aliens op het spoor komt, wordt hij door hen vermoord. Nolan wordt er valselijk van beschuldigd ook deze moord te hebben gepleegd, waarna hij ontsnapt en op de vlucht slaat. Ellen Garza, de vriendin van de omgekomen Webber, is één van de weinigen die Nolans verhaal over het buitenaardse gevaar gelooft.

Serie Algemeen

The Invaders (ook bekend onder de naam The New Invaders) is een Amerikaanse miniserie, die in november 1995 werd uitgezonden door de zender FOX.

Het ging om een vervolg op The Invaders (1967-1968). De hoofdpersoon uit die serie (David Vincent, gespeeld door Roy Thinnes) verschijnt hier kort als een oude man die het stokje overdraagt aan Nolan (gespeeld door Scott Bakula, bekend uit Quantum Leap en Star Trek: Enterprise).

Oorspronkelijk was deze productie bedoeld als de aanzet voor een nieuwe tv-serie. Het succes viel echter tegen, waardoor er nooit een vervolgserie is gekomen. Overigens is de miniserie door de jaren heen in verschillende vormen te zien geweest. In twee delen (2 x 90 minuten), in vier delen (4 x 45 minuten) en op latere dvd uitgaven zelfs aan elkaar gemonteerd tot één lange speelfilm.

Trailer

Link