The Invaders (1967-1968)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaanse architect David Vincent. Op een dag ontdekt hij toevallig dat er een mysterieuze buitenaardse invasie gaande is. Hij informeert de politie, maar eenmaal ter plaatse blijken de aliens spoorloos te zijn verdwenen.

Vervolgens begint David door het hele land te reizen om informatie over de aliens te verzamelen en hun duistere complot te stoppen. Dit is uiteraard niet eenvoudig. De aliens kunnen namelijk een menselijke vorm aannemen en zijn inmiddels tot op het hoogste niveau geïnfiltreerd bij o.a. het leger en de politie. Zelfs enkele politici blijken in werkelijkheid aliens te zijn.

David probeert het grote publiek voor het buitenaardse gevaar te waarschuwen, maar de meeste mensen weigeren hem te geloven. Na verloop van tijd weet hij echter toch een aantal mensen van de waarheid te overtuigen. Samen gaan ze de strijd aan met de aliens.

Serie Algemeen

The Invaders was een Amerikaanse serie, die van januari 1967 t/m maart 1968 werd uitgezonden door de zender ABC. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog wilde Invaders-bedenker Larry Cohen met de serie een parallel trekken naar de Amerikaanse angst voor het communisme.

Hoewel de kijkcijfers in eerste instantie hoog waren, begon het aantal kijkers al snel te dalen. Hierna volgde de stopzetting. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 43 afleveringen. Overigens zijn het eerste en tweede seizoen sinds 2007 op dvd verkrijgbaar in Regio 2 (Groot-Brittannië).

In 1995 werd nog een vervolgserie uitgebracht: The Invaders a.k.a. The New Invaders. Het personage David Vincent keert hierin terug om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.

Links