Intelligence (2014)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Gabriel Vaughn, die voor Cyber Command werkt. Dit is een speciale afdeling van het Amerikaanse leger. In Gabriels hersenen is een geavanceerde microchip geïmplanteerd. Hiermee heeft hij directe toegang tot alle informatienetwerken, satellieten en databases ter wereld. Tevens is hij in staat om al deze gegevens in 3D te visualiseren.

Gabriel wordt ingezet als geheim wapen tegen de misdaad. Hij moet uiteenlopende criminelen (en andere tegenstanders) bestrijden. De werkzaamheden van Gabriel vallen onder een experimenteel project genaamd Clockwork. CyberCom wijst geheim agente Riley Neal aan om Gabriel tijdens zijn werk te beschermen.

Ondertussen worstelt Gabriel met de mysterieuze vermissing van zijn echtgenote. Verder krijgt hij te maken met een complot van de Chinezen, die een nieuwe microchip van de Amerikanen hebben gestolen. Deze chip wordt vervolgens geïmplanteerd bij een Chinese vrouw, Mei Chen.

Serie Algemeen

Intelligence is een Amerikaanse serie van de zender CBS. Het verhaal werd losjes gebaseerd op het boek Phoenix Island van auteur John Dixon.

De tv-serie ging in januari 2014 in première. Intelligence bleek echter al snel een flop te zijn. De kijkcijfers vielen tegen en ook de tv-recensenten oordeelden slechts matig positief. Uiteindelijk volgde na 13 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in maart 2014 uitgezonden.

De hoofdrol wordt gespeeld door Josh Holloway, bekend uit Lost en Colony. John Billingsley (Star Trek: Enterprise) speelt de wetenschapper die de microchips heeft ontworpen. De baas van CyberCom wordt gespeeld door Marg Helgenberger uit CSI.

Trailer

 

Links