Colony (2016-2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Los Angeles wordt bezet door een geheimzinnige buitenaardse vijand. De stad wordt (net als alle andere Amerikaanse steden) omringd door een gigantische muur.

Sommige inwoners collaboreren met de vijand, terwijl anderen zich juist proberen te verzetten. Dit laatste heeft echter een hoge prijs.

Centraal staat Will Bowman, een voormalige FBI agent. Om zijn vrouw Katie en hun kinderen te beschermen moet Will collaboreren met de autoriteiten. Hij krijgt de opdracht om het snel groeiende verzet de kop in te drukken. Will weet echter niet dat juist Katie in het geheim voor het verzet werkt.

Serie Algemeen

Colony is een serie van de zender USA Network. De première was in januari 2016. Er werden uiteindelijk drie seizoenen gemaakt.

Na in totaal 35 afleveringen werd de serie stopgezet. Reden hiervoor waren de kijkcijfers, die na het eerste seizoen steeds verder waren ingezakt. De laatste aflevering werd uitgezonden in juli 2018.

De serie werd overigens geschreven en geproduceerd door Carlton Cuse (Lost). De hoofdrollen worden gespeeld door Josh Holloway (Lost) en Sarah Wayne Callies (The Walking Dead).

Trailer

Dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd.

Links

3.8 1 1 1 1 1 3.80 (5 stemmen)