Helix (2014-2015)

Play God. Pay The Price.

Samenvatting

Het verhaal gaat over een team van wetenschappers van het Center for Disease Control, onder leiding van Dr. Alan Farragut. In een high tech onderzoekslaboratorium op Antarctica ontdekt het team een dodelijk mysterieus virus dat de hele mensheid kan uitroeien. Eén van de slachtoffers is Alans broer Peter.

Nu moet men koste wat kost een ramp zien te voorkomen. De eigenaar van het laboratorium, de Ilaria Corporation, blijkt echter een dubbele agenda te hebben. Bovendien krijgt men te maken met een geheime groepering die bestaat uit onsterfelijken.

Het tweede seizoen speelt zich af op een afgelegen eiland waar de personages opnieuw te maken krijgen met een mysterieuze ziekte.

Serie Algemeen

Helix is een Amerikaanse SF-horror serie. De productie was in handen van Ronald D. Moore (o.a. Battlestar Galactica en Caprica). De eerste aflevering ging in januari 2014 in première bij de zender Syfy.

Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. Reden hiervoor waren de kijkcijfers, die tijdens het tweede seizoen tot een dieptepunt waren gezakt. In totaal werden er 26 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in april 2015 werd uitgezonden.

De hoofdrol wordt overigens gespeeld door Billy Campbell (The 4400).

Trailer

Dvd en Blu-ray

Beide seizoenen zijn met Nederlandse ondertitels op dvd en Blu-ray uitgebracht.

Links