Earth 2 (1994-1995)

De aliens zijn geland, maar dit keer ... zijn wij de aliens.

Planeet G889 - de laatste hoop van de mensheid. Gedreven door het verlangen haar stervende zoon te redden, zet Devon Adair een project op om een verre planeet te koloniseren, zodat zieke kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien. De bemanning strandt echter duizenden mijlen van hun bestemming vandaan. Terwijl ze over het ruwe terrein van de nieuwe planeet reizen, realiseren ze zich dat ze niet alleen zijn...

Samenvatting

Zo´n 200 jaar in het toekomst is de aarde een onbewoonbare en vervuilde planeet geworden. Alleen de aller armsten leven er nog, want wie het betalen kan heeft het ondertussen hogerop gezocht. Het grootste gedeelte van de mensheid woont nu namelijk in grote ruimtestations, die overal verspreid in het zonnestelsel te vinden zijn. Het leven op deze ruimtestations lijkt perfect, maar de steriele en kunstmatige omgeving zorgt ook voor grote problemen.

Steeds vaker worden jonge kinderen zwaar ziek doordat hun immuunsysteem het laat afweten, het zogenaamde Failure To Thrive Syndrome. Een behandeling is er niet en de meeste kinderen met deze ziekte sterven dan ook voor hun tiende levensjaar. De wetenschap is radeloos, maar weigert tegelijkertijd ook onder ogen te zien dat de steriele omgeving van de ruimtestations de belangrijkste reden zou kunnen zijn van het Sydrome. De ontdekking dat de mensheid het in de ruimte uiteindelijk niet kan overleven zou namelijk desastreus zijn. Van officiële zijde wordt dan ook gedaan alsof de ziekte niet bestaat.

Slachtoffer van dit systeem zijn de zieke kinderen en hun families. Devon Adair, moeder van een 8 jarig Syndrome kind, is de eerste die het hef in eigen handen neemt. Devon komt uit een rijke familie en kan het zich permitteren het één en ander in gang te zetten. Ze vat het plan op om een planeet op vele lichtjaren afstand van de aarde te koloniseren. Het idee hierachter is dat de echte natuur op deze planeet de zieke kinderen kan genezen. Devon zet een grote expeditie op om 250 zieke kinderen en hun families naar de planeet G889 te brengen.

De politiek is echter bang om de controle te verliezen over de groep kolonisten en probeert het vertrek van de expeditie op alle manieren tegen te houden, met uiteindelijk weinig resultaat. Wanneer de voorhoede van de expeditie 22 jaar later bij G889 aankomt gaat het alsnog gigantisch mis: door sabotage stort hun ruimteschip neer op de planeet. De meeste expeditieleden weten met reddingscapsules te ontsnappen, maar ze ontdekken dat ze aan de verkeerde kant van de planeet zijn terecht gekomen. Men besluit een lange reis naar de oorspronkelijke landingsplaats te gaan maken, zonder ook maar enig idee te hebben wat hen onderweg te wachten zal staan.

De grootste verrassing is, in tegenstelling tot wat men dacht, dat G889 wel degelijk bewoond is. Op de planeet blijken diverse buitenaardse rassen te leven. Al snel realiseren de kolonisten zich dat alles op G889 anders is. Hun nieuwe omgeving is op vele fronten levensgevaarlijk.

Serie Algemeen

Earth 2 was een SF serie van de Amerikaanse zender NBC. Bekendste acteur uit de Earth 2 cast is waarschijnlijk Clancy Brown, die later onder andere in Starship Troopers en Carnivale zou meespelen.

Earth 2 werd in zijn tijd als een bijzondere mix van SF en een western gezien en de critici waren dan ook vol lof. Toch kwam er kwam er nooit een tweede seizoen van de serie. De eigenlijke uitzendtijd van Earth 2 was namelijk 19.00 uur ´s avonds, maar de serie begon regelmatig te laat en werd in totaal ook 11 keer helemaal uit het uitzendschema geschrapt om plaats te kunnen maken voor sport. Verder werden de afleveringen in de verkeerde volgorde uitgezonden.

Hierdoor was het zelfs voor trouwe fans bijna onmogelijk de serie goed te kunnen volgen, wat helaas ook grote gevolgen had voor de kijkcijfers. Earth 2 werd na één seizoen stopgezet. De eerste aflevering werd op 6 november 1994 uitgezonden en de laatste aflevering alweer op 28 mei 1995.

Ook achter de schermen waren er problemen geweest: Universal en NBC waren na het eerste seizoen ontevreden over de kijkcijfers en besloten de producenten van Earth 2 te ontslaan. Een nieuwe producent moest het format van de serie veranderen om meer kijkers te trekken. Die besloot dat er i.p.v. een vrouwelijke hoofdrolspeelster een “sterke mannelijke leider” zou moeten komen. Twee belangrijke leden van de cast (Morgan en Yale) zouden zonder goede reden moeten sterven.

Verder zouden de vrouwelijke personages binnen de serie een minder belangrijke rol gaan spelen en moesten ze “emotioneler” worden. Eén vrouwelijk personage (Bess) moest “aardse pleziertjes” gaan ontdekken en ze zou elke week een nieuwe relatie aan gaan (lees: meer seks). Ook zou er een cyborg tiener aan de cast worden toegevoegd en zou er iemand super krachten gaan krijgen. Tenslotte wilde de nieuwe producer alle verhaalbogen uit het eerste seizoen (de hele basis van de serie) schrappen.

Toen NBC van deze veranderingen hoorde besloot men Earth 2 definitief stop te zetten. De producenten hebben daarna nog geprobeerd de serie aan een andere zender te slijten, maar ook die waren van de 'nieuwe' Earth 2 niet onder de indruk. De serie bleef dood. Toen de acteurs achteraf hoorden wat men allemaal met hun serie van plan was geweest, moesten ze allen toegeven eigenlijk blij te zijn dat Earth 2 was stopgezet, hoe teleurgesteld ze ook waren.

Al met al een treurig einde van een serie die zo veelbelovend begon. Vooral omdat de laatste aflevering eindigde met een cliffhanger.

Dvd's / soundtrack / boeken

In Regio 2 is de complete serie o.a. in Groot-Brittannië en Duitsland op dvd verkrijgbaar. Jammer genoeg staan de afleveringen op de dvd's niet in de juiste chronologische volgorde.

Verder werden er nog een soundtrack en drie Earth 2 romans uitgebracht.

Links

Seizoen 1

De afleveringen werden op tv in de verkeerde volgorde uitgezonden. De onderstaande volgorde is de juiste.

Een groep kolonisten vertrekt naar de verre planeet G889 in de hoop daar een beter leven voor hun kinderen te vinden. Eenmaal aangekomen stort hun ruimteschip echter neer en raken ze al hun voorraden kwijt.

We schrijven het jaar 2192. De aarde is door uitputting van alle natuurlijke voorraden een onbewoonbare en vervuilde planeet geworden. Alleen de allerarmsten leven er nog. De rest van de mensheid woont op grote moderne ruimtestations. Het leven op deze ruimtestations lijkt perfect, maar de steriele en kunstmatige omgeving zorgt ook voor problemen. Steeds vaker worden jonge kinderen zwaar ziek doordat hun immuunsysteem het laat afweten. Een behandeling voor dit ‘Failure To Thrive Syndrome’ is er niet.

De rijke Devon Adair is de moeder van de 8-jarige Ulysses, die ook aan het Syndrome leidt. Hij zal zijn negende verjaardag waarschijnlijk niet halen. Devon is wanhopig en komt daarom met het idee om een planeet op vele lichtjaren afstand van de aarde te koloniseren. De gedachte hierachter is dat de echte natuur op deze planeet de zieke kinderen misschien kan genezen.

Devon zet een grote expeditie op om zo’n 250 zieke kinderen en hun families per ruimteschip naar de onbewoonde planeet G889 te brengen. De politiek is echter bang om de controle te verliezen over de groep kolonisten en probeert het vertrek van de expeditie tegen te houden, uiteindelijk tevergeefs. Er blijkt zich namelijk een bom aan boord te bevinden, maar deze wordt op tijd door de bemanning gevonden en kan overboord worden gegooid.

Wanneer de voorhoede van het Eden Project later bij G889 aankomt, gaat het alsnog gigantisch mis. Ineens krijgt men aan boord te maken met grote storingen. Sabotage! Het schip stort neer, maar de meeste expeditieleden weten zich met reddingscapsules te redden. Ze landen daarna op G889.

Helaas zijn ze door de crash al hun voorraden kwijtgeraakt en ook hebben ze geen idee waar ze nu precies zijn terecht gekomen. Bovendien is de piloot Alonzo Solace door de crash ernstig gewond geraakt. Er is slechts één arts, de onervaren Dr. Julia Heller. Devon heeft grote twijfels over Julia's capaciteiten.

De vreugde is daarom groot als men even later een verloren gewaande vrachtcontainer ontdekt, die ook op de planeet is neergestort. De expeditieleden zijn echter geschokt wanneer de container gedeeltelijk blijkt te zijn leeggeroofd door onbekenden. Dit kan maar één ding betekenen: in tegenstelling tot wat men dacht is G889 wel degelijk bewoond.

Het leven op G889 blijkt zwaarder te zijn dan verwacht. De expeditieleider wordt gedood door een alien en ook de kleine Uly wordt ontvoerd door aliens. Ondertussen heeft de groep te maken met interne spanningen.

Hoewel de vrachtcontainer voor de helft is leeggeroofd, blijkt een deel van de vracht nog aanwezig te zijn. De expeditie heeft nu de beschikking over tenten, een hulprobot genaamd Zero, drie voertuigen en enkele voorraden. De blijdschap hierover is echter maar van korte duur.

True, de dochter van de monteur John Danziger, ontdekt een klein – en op het eerste gezicht onschuldig – buitenaards wezentje in het bos: een Koba. Dit wezen blijkt vervolgens helemaal niet zo onschuldig te zijn. Tijdens een verkenningstocht wordt Commander O'Neill, de aanvoerder van de expeditie, geraakt door de giftige klauwen van de Koba. O'Neill zakt in elkaar en sterft. Na zijn begrafenis namen de spanningen binnen de groep kolonisten toe.

Devon krijgt meteen ruzie met Danziger. Ze heeft namelijk ontdekt dat men door de crash op de verkeerde plaats is terecht gekomen. De oorspronkelijke landing stond gepland aan de andere kant van de planeet, in New Pacifica. Devon is van mening dat er nu niks anders op zit dan aan de lange reis van duizenden kilometers naar New Pacifica te beginnen. Daar zullen immers over twee jaar zo’n 250 families arriveren en een bewoonbare kolonie verwachten. Danziger is het hier niet mee eens. Hij vindt dat Devon in haar eentje niet zomaar beslissingen voor de hele groep kan nemen.

Hierna slaat het noodlot pas echt toe. Uly verdwijnt spoorloos nadat hij het bos in gaat. Hij blijkt te zijn ontvoerd door Terrians. Dit zijn levensgrote aliens met twee armen en twee benen, maar die er verder totaal niet menselijk uitzien. Ze leven ondergronds. Terwijl de meeste expeditieleden de hoop al snel op geven, blijft de wanhopige Devon geloven in de veilige terugkeer van haar zoontje.

Ondertussen wordt Alonzo geplaagd door vreemde dromen. Hij realiseert zich dat hij de gave heeft om met de Terrians te communiceren. De Terrians kunnen namelijk niet praten, maar communiceren alleen via een speciale droomwereld. Samen met Devon weet Alonzo een deal te sluiten met de Terrians. Devon belooft de aliens alles te zullen doen, zolang ze haar zoon maar terug krijgt. Uly wordt inderdaad terug gegeven aan zijn moeder – en blijkt ineens kerngezond te zijn! Devon is dolblij.

Toch blijft Alonzo bezorgd. Hij heeft namelijk geen idee wat voor deal ze precies met de aliens gesloten hebben. Welke prijs zullen de kolonisten in de toekomst moeten betalen? Naderhand blijkt Devon naar de kritiek van Danziger geluisterd te hebben. Ze laat de expeditieleden stemmen over haar voorstel om naar New Pacifica te reizen. Het merendeel van de groep stemt voor, waarna men vertrekt.

Niemand heeft echter in de gaten dat de expeditie in de verte wordt gadegeslagen door een mysterieuze man, een mens!

Het Eden Project maakt kennis met een man genaamd Gaal, die beweert 15 jaar geleden als astronaut op G889 te zijn neergestort. Helaas heeft niemand in de gaten dat de gevaarlijke Gaal in werkelijkheid een eigen agenda heeft.

De expeditieleden moeten erg wennen aan het leven op G889, omdat voor hen alles nieuw en vreemd is. Ook heeft Devon er moeite mee om haar zoon Uly meer vrijheid te geven, nu hij voor het eerst in zijn leven gezond is.

Op een dag vinden True en Uly een verwilderde man in de bosjes. Zijn naam is Gaal. De expeditieleden weten niet dat dit dezelfde man is die hen in de vorige aflevering al in de gaten hield. Gaal beweert 15 jaar geleden als astronaut te zijn neergestort op G889. In eerste instantie wordt hij met open armen door de expeditie ontvangen, omdat hij veel over het leven op G889 lijkt te weten. Niemand heeft echter in de gaten dat Gaal over veel dingen liegt.

Ondertussen wordt Morgan geraakt door de giftige klauwen van een Koba. Hij zakt meteen in elkaar, net als Commander O'Neill in de vorige aflevering. Julia verklaart Morgan voor dood. Zijn echtgenote Bess is totaal overstuur. Ineens doet Gaal een bizarre onthulling: Morgan is helemaal niet dood. Door het gif van een Koba raakt een mens slechts in een zeer diepe coma. Gaal voorspelt dat Morgan na enige tijd gewoon weer wakker zal worden.

En inderdaad: uren later komt Morgan terug bij bewustzijn. De overige expeditieleden zijn geschokt, want dit betekent dat ook O'Neill niet dood was. Ze hebben hem per ongeluk levend begraven! Snel keert de groep terug naar de berg waar ze hem begroeven, maar bij aankomst blijkt het graf leeg te zijn. De expeditie weet niet dat O'Neill inmiddels is opgegraven door Grendlers: smerige, kwijlende aliens, die alles stelen wat los en vast zit.

Gaal heeft de Grendlers in zijn macht en liet O'Neill door deze aliens ontvoeren. De expeditieleden zijn hiervan uiteraard niet op de hoogte. Ze zijn dan ook verbaasd als O'Neill plotseling voor hun neus staat, nadat hij aan de Grendlers wist te ontkomen. Wanneer O'Neill daarna kennis maakt met Gaal, begint hij meteen te vermoeden dat Gaal in werkelijkheid helemaal geen astronaut is.

De volgende morgen besluit O'Neill op onderzoek uit te gaan. In een grot ontdekt hij talloze menselijke skeletten. Dan duikt Gaal ineens in de grot op, die onthult dat G889 in werkelijkheid een strafkolonie was. Decennia lang werden hier in het geheim door de regering allerlei criminelen gedumpt – waaronder de gewetenloze Gaal. Hij blijkt al zijn medegevangenen om het leven te hebben gebracht. Gaal laat ook O'Neill door de Grendlers vermoorden.

Naderhand keert Gaal terug naar het expeditiekamp. Hij doet net alsof hij overstuur is, want hij beweert te hebben gezien hoe de Terrians zomaar O'Neill doodden. De nietsvermoedende expeditieleden geloven hem. Aan het einde van de aflevering zet de groep hun reis voort, dit keer met de compleet gestoorde Gaal in hun midden.

Het wantrouwen tegen Gaal groeit met de dag. Danziger ontdekt dat iemand de voertuigen heeft gesaboteerd en ook is er voedsel verdwenen. Ondertussen beweert Gaal 'toevallig' voorraden uit het neergestorte schip te hebben gekregen van Grendlers. In tegenstelling tot haar vader vindt True echter dat Gaal een aardige man is. Het meisje raakt steeds meer in zijn macht.

Uly wordt ineens weer ziek. Alonzo krijgt van de Terrians te horen dat Uly’s gezondheid met het algemene welzijn van de Terrians te maken heeft. Gaal heeft namelijk een groep Terrians gevangen genomen en mishandelt ze. Het Eden Project besluit de Terrians te gaan helpen. True denkt in haar naïviteit echter nog steeds dat Gaal een aardige man is en gaat naar hem toe om hem te helpen

De voedselvoorraden van het Eden Project zijn ernstig geslonken. Terwijl Bess het één en ander probeert te ruilen met een Grendler, wordt de depressie van Alonzo steeds erger. Hij heeft het gevoel dat op deze planeet zijn vroegere leven als piloot zinloos is geworden en ziet maar één uitweg: zelfmoord.

De sfeer binnen de groep is naar een dieptepunt gezakt. Iedereen vraagt zich af wie er verantwoordelijk was voor de sabotage (en daarmee ook de crash) van het schip. Er breken zelfs ruzies uit. Precies op dat moment ontdekt men de graven van enkele Eden Project expeditieleden die het schip met een andere reddingscapsule verlaten hadden. Danziger vindt weliswaar nog twee overlevenden, maar die zijn zwaar ziek en liggen op sterven. Kort daarna blijkt ook Danziger ziek te zijn.

Het Eden Project heeft te maken met een groot water tekort. Devon en Danziger trekken er al kibbelend op uit om nieuwe watervoorraden te zoeken. De Terrians voelen zich echter bedreigd door hun aanwezigheid en schieten het duo neer en binden ze vast. Devon en Danziger weten te ontsnappen en besluiten toch verder te zoeken naar water. Na een lange tocht zonder ook maar enig resultaat stort Danziger uitgeput in elkaar, waarna Devon alleen verder moet.

Het huwelijk van Bess en Morgan dreigt te stranden, wanneer Morgan zijn vrouw er van verdenkt een ander te hebben. Uly krijgt ondertussen steeds meer mysterieuze karaktertrekjes van de Terrians. Julia, die een geheime spion voor de mysterieuze Raad blijkt te zijn, wil nu een levensgevaarlijke operatie bij Uly uitvoeren om te kijken wat er precies met hem aan de hand is. Julia krijgt echter last van haar geweten.

Het Eden Project heeft nog steeds geen idee dat Julia in werkelijkheid een spion is. Julia begint echter steeds meer aan haar loyaliteiten te twijfelen. Ze besluit zichzelf als proefkonijn te gebruiken voor een gevaarlijk experiment, maar dat gaat al snel helemaal mis.

Julia is door de groep achtergelaten nu de waarheid aan het licht is gekomen. Alonzo kan echter niet met zijn geweten leven en besluit Julia terug te halen. Geen verkeerde beslissing, want op dat moment wordt het Eden Project plotseling door een onbekende dader onder schot genomen. Yale wordt geraakt door een kogel, die even later explodeert. De schutter blijkt een emotieloze ZED (“Zero Emotional Defects”) te zijn. Dit is een crimineel die werd geherprogrammeerd om alle strafkolonisten op G889 te doden. De ZED vindt al snel een nieuw slachtoffer: Danziger.

De winter nadert. Het wordt kouder en het begint te sneeuwen. Alonzo droomt steeds over de Terrians die hem vragen of Uly ‘klaar’ is, maar klaar voor wat is onduidelijk. De volgende morgen leidt Uly het Eden Project naar een mysterieuze broeikas die midden in de wildernis staat, maar hij wil niet zeggen hoe hij wist dat deze kas daar stond. De groep besluit hier voorlopig hun winterkamp op te slaan. Al snel blijkt echter dat er op deze plek lang geleden iets verschrikkelijks is gebeurd.

Yale begint zich vreemd te gedragen en men is bang dat hij terug zal vallen in zijn oude criminele gedrag. Ondertussen wordt het winterkamp getroffen door een aardbeving. In de buurt van het kamp blijkt zich een grot te bevinden met daarin gloeiende stenen. Julia onderzoekt de stenen en concludeert dat ze misschien als energiebron gebruikt kunnen worden. Morgan en Bess ruiken meteen geld en nemen een groot risico.

De Geo-Lock van Bess en Morgan heeft veel schade veroorzaakt aan de natuur. De Terrians zijn hierover erg boos en willen het echtpaar als straf executeren. Yale biedt zichzelf echter vrijwillig aan in ruil voor Bess en Morgan. Devon en Alonzo proberen ondertussen te onderhandelen met de Terrians, terwijl Danziger een gewapende aanval voorbereid.

Het Eden Project volgt een Grendler in de hoop diens verstopte voorraden te vinden. Ondertussen ontvangt de groep een bericht van een wanhopige vrouw genaamd Dell Curry. Ze smeekt ene Whalen haar niet vermoorden. Het Eden Project besluit naar de vrouw op zoek te gaan om haar te helpen. Al snel worden ze onder vuur genomen.

Danziger raakt tijdens een verkenningstocht verdwaald en stort helemaal uitgeput in. Hij wordt vervolgens gered door een groep vreedzame strafkolonisten die in een grot wonen. De mysterieuze leider van deze groep, Shepard, beweert Devon persoonlijk te kennen. Wanneer Devon later Danziger komt ophalen blijkt ze Shepard inderdaad te kennen. Ze wil hem zelfs meteen mee terugnemen naar het winterkamp. Danziger wordt jaloers en vertrouwt de zaak totaal niet.

Er duikt een Grendler op in het winterkamp die verse tropische vruchten en voorraden van het Eden Project bij zich heeft. Hierdoor gelooft de groep veel dichter bij hun eindbestemming te zijn dan ze tot nu toe dachten. Wanneer Julia door de Grendler wordt ontvoerd zetten Alonzo, Danziger en Devon meteen de achtervolging in. Ze gaan door een mysterieuze tunnel en komen vervolgens inderdaad terecht op een strand. Maar is dit ook daadwerkelijk Nieuw Pacifica?

Deze aflevering speelt 16 jaar in de toekomst. De overige kolonisten zijn vele jaren geleden op G889 aangekomen, maar al snel maakte men weer dezelfde fouten als hun voorvaderen op de aarde. De inmiddels volwassen Uly probeert de Terrians en de planeet hiertegen te beschermen, maar hij wordt door de kolonisten als crimineel bestempeld. Om het verleden te veranderen en een betere toekomst te krijgen, besluit Uly zichzelf met hulp van de Terrians naar het verleden te dromen, om zo zijn moeder te waarschuwen. Devon gelooft hem echter niet.

Julia vindt het ingevroren lijk van een 300.000 jaar oude Terrian. Ze neemt hem mee naar het winterkamp om hem nader te bestuderen. De volgende dag beginnen er vreemde dingen te gebeuren: Julia’s apparatuur wordt vernield en het zwaar mishandelde lijk van een Grendler wordt gevonden. Al snel vertrouwt niemand elkaar meer. Dat wordt alleen nog maar erger wanneer Devon en Danziger het vermoeden krijgen dat één van hun mensen bezeten is door de geest van de dode Terrian. Maar wie?

Danziger, Julia, Morgan en Alonzo zijn al dagen op zoek naar één van de neergestorte vrachtcontainers. Ze krijgen echter een ongeluk en kunnen niet meer terug naar het winterkamp. De situatie is ernstig: Morgan is zwaar gewond en al het eten is ook op. Wanneer het team later eindelijk gered kan worden blijkt er ondertussen iets vreselijks te zijn gebeurd, maar geen van vieren wil er over praten. Uiteindelijk wordt duidelijk hoe ver Danziger, Julia, Morgan en Alonzo hebben moeten gaan om al die tijd te kunnen overleven.

Bess en Danziger komen tijdens hun zoektocht naar voedsel een aantal vreemde bloemen tegen die een soort poeder in hun gezicht spuiten. Diezelfde avond nog krijgen ze ineens last van hevige pijn. Danziger laat zich door Julia behandelen, maar Bess weigert alle medische hulp. De volgende ochtend verdwijnt Bess ineens. Ze blijkt geobsedeerd te zijn met het idee richting het noorden te lopen. Het is nog steeds winter en Bess heeft geen schoenen, geen jas en geen voorraden bij zich. Ze laat zich echter door niets of niemand tegenhouden.

Alle leden van de expeditie voelen zich ziek en de eerste dode is al gevallen. Julia heeft echter geen idee wat er aan de hand zou kunnen zijn. Tegelijkertijd vindt het Eden Project het wrak van een 50 jaar oud schip. Aan boord ontdekt men twee overlevenden die vroeger voor de Raad werkten. Dit tweetal weet duidelijk wel wat er met de expeditieleden aan de hand is, maar ze weigeren verdere informatie te geven. Ook zeggen ze een verschrikkelijk geheim te kennen: niemand kan op G889 (over)leven, de planeet zal iedereen uiteindelijk afstoten.

Dit was de laatste aflevering, hierna werd de serie stopgezet. De aflevering eindigt met een cliffhanger.

Personages


Devon Adair

John Danziger

Julia Heller

Alonzo Solace

Bess Martin

Morgan Martin

Ulysses Adair

True Danziger

Yale / Brayden Croix
 
4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)