The Crossing (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt in Port Canaan, een vissersdorpje in het hedendaagse Amerika. Op een dag spoelen er aan de kust ineens honderden mysterieuze vluchtelingen aan. Deze mensen zijn echter niet afkomstig uit een ver land, maar blijken uit de toekomst te komen!

Zo'n 180 jaar in de toekomst wordt de V.S. getroffen door een grote oorlog. Een groep Amerikanen is terug naar het verleden gereisd om een veilig heenkomen te zoeken.

Slechts 47 van de 500 vluchtelingen hebben hun reis overleefd. Al snel blijken enkele van hen bijzondere krachten te hebben. De vraag is natuurlijk of deze mensen misschien kwade bedoelingen hebben.

Verschillende personages staan centraal. Dit zijn o.a. de lokale sheriff, die de rust in zijn dorp moet zien te bewaren, en een regeringsagente, die naar het dorp is gestuurd om te onderzoeken wat er allemaal aan de hand is.

Een ding is zeker: het leven van zowel de dorpelingen, als ook de vluchtelingen zal nooit meer hetzelfde zijn...

Serie Algemeen

The Crossing is een Amerikaanse serie, die in april 2018 in première is gegaan. Het gaat om een productie van de zender ABC. De opnamen vonden plaats in Canada. De reeks was echter geen succes. In totaal werden er elf afleveringen gemaakt, hierna volgde de stopzetting wegens tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering werd in juni 2018 uitgezonden.

Vergelijkbare series: The Refugees (2015) en The 4400 (2004-2007).

Trailer

Link

4.4166666666667 1 1 1 1 1 4.42 (12 stemmen)