Crime Traveller (1997)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Jeff Slade, een onconventionele rechercheur bij de Britse politie. Op een dag ontdekt hij dat één van zijn collega’s, de forensisch expert Holly Turner, een bijzonder geheim heeft. Ze blijkt namelijk een tijdmachine te bezitten, waarmee enkel naar het nabije verleden kan worden gereisd.

Deze tijdmachine werd ooit gebouwd door Holly’s vader, een prominente natuurkunde professor. Vanaf dat moment gebruiken Slade en Holly de tijdmachine om samen allerlei moeilijke zaken op te lossen. Als gevolg hiervan ontstaat er al snel een hechte vriendschap tussen de twee tijdreizigers.

Toch zijn er ook een aantal regels waar Slade en Holly zich tijdens hun reizen aan moeten houden: de zogenaamde Rules of Time. Zo kan er bijvoorbeeld niet naar de toekomst worden gereisd en ook mag het verleden niet worden veranderd.

Serie Algemeen

Crime Traveller is een Britse serie. De eerste aflevering ging in maart 1997 in première bij de BBC. Hoewel de kijkcijfers uitstekend waren werden er uiteindelijk slechts acht afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in april 1997 uitgezonden.

In 2004 is de complete serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

De rol van Holly Turner wordt overigens gespeeld door actrice Chloë Annett, bekend als Kristine Kochanski uit Red Dwarf.

Vergelijkbare series: Timecop (1997-1998) en Seven Days (1998-2001).

Links