Seven Days (1998-2001)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de avonturen van de 'chrononaut' Frank Parker. Hij werkt voor een geheim Amerikaans regeringsproject genaamd Backstep. Met behulp van buitenaardse technologie, die in 1947 in Roswell werd gevonden, hebben wetenschappers een tijdmachine ontwikkeld.

Midden in de woestijn van Nevada ligt een geheime basis: Never Never Land. Hier is de 'Chronosphere' te vinden, een enorme bol waarmee het mogelijk is zeven dagen terug in het verleden te reizen. Verder terug in de tijd te gaan is niet mogelijk, wegens een schaarste aan de buitenaardse brandstof die de Sphere aandrijft.

Hierdoor mag het Backstep project alleen in het uiterste geval van nood in actie komen. In crisissituaties (denk aan aanslagen, oorlogen, moorden of ontvoeringen) wordt Parker erop uit gestuurd om het verleden te veranderen en een catastrofe te voorkomen. Een nieuwe tijdlijn wordt gecreëerd en alleen Parker kan zich nog aan de oude tijdlijn herinneren.

Het tijdreizen is echter riskant en gevaarlijk. Parker wordt daarom ondersteund door een team van militairen en wetenschappers. Een van hen is de Russische Dr. Olga Vukavitch. De medewerkers van het Backstep project weten dat ze een belangrijke taak hebben. Slechts enkelen hebben daarom een privéleven buiten de poorten van de basis. Dit zorgt er voor dat men constant op elkaars lip zit, met onenigheden en natuurlijk relaties als gevolg.

Serie Algemeen

Seven Days is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen ging in oktober 1998 in première bij de zender UPN. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, 66 afleveringen in totaal. De laatste aflevering werd in mei 2001 uitgezonden. Voornaamste reden voor de stopzetting zouden tegenvallende kijkcijfers in combinatie met hoge productiekosten zijn geweest.

De serie gaat uit van het 'catastrofe principe': iedere week een andere ramp. Door middel van actierijke en avontuurlijke afleveringen - voorzien van een flinke dosis humor - weet men toch steeds weer een bijzondere draai aan het verhaal te geven. Een ander belangrijk terugkerend element is de knipperlichtrelatie tussen Parker en Olga. Vanwege Parkers tijdreizen verandert de tijdlijn constant, waardoor hun beginnende relatie steeds weer wordt 'gereset'.

Links