Timecop (1997-1998)

Gebaseerd op de gelijknamige biocoopfilm uit 1994.

Samenvatting

We schrijven het jaar 2007. Tijdreizen is inmiddels mogelijk geworden. Helaas is deze techniek ook in handen gevallen van allerlei misdadigers, die het verleden in hun eigen voordeel willen veranderen.

De Amerikaanse regering heeft daarom een geheime organisatie opgericht: de Time Enforcement Commission. De elite agenten van de TEC hebben als taak de tijdlijn te bewaken. Wanneer illegale tijdreizigers worden gesignaleerd reist men naar het verleden om de misdadigers te stoppen.

Centraal staan de avonturen van tijdagent Jack Logan. Tijdens zijn missies komt hij allerlei historische personages tegen, zoals Jack the Ripper of de Nazi’s. Logans baas is Captain Eugene Matuzek. Andere teamleden zijn de historicus Dr. Dale Easter en Logans mede-tijdreiziger Claire Hemmings.

Serie Algemeen

Timecop is een Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1994 met Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol. Van Damme werd in de tv-versie echter vervangen door een andere acteur.

De eerste aflevering werd in september 1997 uitgezonden door de zender ABC. De serie was geen succes en werd na negen afleveringen alweer stopgezet. De laatste aflevering werd in juli 1998 uitgezonden. (Na vijf afleveringen haalde ABC de serie van de buis, de resterende afleveringen werden pas maanden later alsnog uitgezonden.)

Vergelijkbare serie: Timeless (2016).

Links