Brave New World (2020)

Gebaseerd op de gelijknamige roman.

Samenvatting

Het verhaal speelt ergens in de toekomst, in de stad New London. Op het eerste gezicht is dit een utopische stad waar iedereen blij en gelukkig lijkt te zijn. Privacy, monogamie en families bestaan echter niet meer. Mensen worden kunstmatig gekweekt. Iedereen wordt aangemoedigd om zo veel mogelijk wisselende seksuele contacten te hebben. Verder bestaat er een streng klassensysteem en wordt de bevolking gedrogeerd om hen tevreden te houden.

Centraal staan Bernard en Lenina. Beiden voelen zich in deze strak gereguleerde samenleving niet op hun plaats. Ze gaan daarom op vakantie naar de Savage Lands (het voormalige Amerika), een soort amusementspark waar nog 'wilde' mensen leven. Deze 'wilden' leven nog in ouderwetse familieverbanden.

Hier maken Bernard en Lenina kennis met ene John, die later met hen terugkeert naar New London. Zijn aanwezigheid begint al snel de geforceerde harmonie in de stad te verstoren.

Serie Algemeen

Brave New World is een Amerikaanse serie, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1932 van Aldous Huxley. De serie ging in juli 2020 in première bij het Amerikaanse streamingplatform Peacock van NBCUniversal.

De cast bestaat o.a. uit Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story), Harry Lloyd (Counterpart) en Hannah John-Kamen (Killjoys), met een gastrol van filmactrice Demi Moore.

Het project kende een lange en moeizame geschiedenis. Zo werd in 2015 aangekondigd dat de zender Syfy plannen had voor een tv-serie. In 2019 werd bekend gemaakt dat dit project was overgenomen door Peacock. Er werden hierna in totaal negen afleveringen gemaakt, maar het gehoopte succes bleef uit. In oktober 2020 maakte Peacock bekend dat er geen vervolg meer zal komen.

Overigens is dit niet de eerste verfilming van het oorspronkelijke boek. Eerder werden al twee televisie films gemaakt.

Trailer

 

Links