Counterpart (2018-2019)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaan Howard Silk, die al bijna 30 jaar in Berlijn voor een geheime spionage afdeling van de VN werkt. Zijn baan is niet erg opwindend: hij moet iedere dag gecodeerde berichten oplezen. Waar hij eigenlijk precies aan werkt weet Howard niet eens.

Totdat hij op een dag ontdekt waar zijn organisatie zich werkelijk mee bezighoudt. Aan het einde van de Koude Oorlog vonden er in de DDR bijzondere experimenten plaats. Er ging destijds echter iets mis, waardoor per ongeluk een soort interdimensionale afsplitsing plaatsvond. Er werd een alternatieve realiteit gecreëerd, waar nu - na 30 jaar - veel dingen net een beetje anders zijn. De contacten tussen de beide realiteiten verlopen via het zogenaamde Office of Interchange. Via een portaal in de kelder (de Crossing) kan men van de ene naar de andere realiteit reizen.

In de andere wereld blijkt Howard een dubbelganger te hebben: een zelfverzekerde en invloedrijke spion, die regelmatig de oversteek maakt naar onze realiteit. Hierdoor raakt ook de verbaasde Howard uit onze realiteit betrokken bij allerlei gevaarlijke intriges. Niet alleen zit er ineens een huurmoordenaar achter hem aan, ook blijkt er een keihard machtsspel gaande te zijn tussen de beide realiteiten.

Serie Algemeen

Counterpart is een productie van de Amerikaanse zender Starz. De reeks ging in januari 2018 in première. De buitenopnames vonden grotendeels plaats op locatie in Berlijn; de binnenopnames werden gemaakt in Los Angeles.

Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt. In totaal werden er 20 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in februari 2019 werd uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting. Reden waren tegenvallende kijkcijfers. Overigens werd de serie door recensenten bijzonder positief ontvangen.

Trailer

Dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd. (Seizoen twee is helaas niet op dvd uitgebracht.)

Links

Personages


Howard Silk

Emily Silk Burton

Peter Quayle

Clare

Nadia a.k.a. Baldwin

Ian Shaw

Aldrich
 
4.3888888888889 1 1 1 1 1 4.39 (18 stemmen)