Counterpart (2018)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: Starz
Verhaal gaat over: Alternatieve realiteiten, Misdaad

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaan Howard Silk, die al bijna 30 jaar in Berlijn voor een geheime spionage afdeling van de VN werkt. Zijn baan is niet erg opwindend: hij moet iedere dag gecodeerde berichten oplezen. Waar hij eigenlijk precies aan werkt weet Howard niet eens.

Totdat hij op een dag ontdekt waar zijn organisatie zich werkelijk mee bezighoudt. Aan het einde van de Koude Oorlog vonden er in de DDR bijzondere experimenten plaats. Er ging destijds echter iets mis, waardoor per ongeluk een soort interdimensionale afsplitsing plaatsvond (de Break). Er werd een alternatieve realiteit gecreëerd, waar nu - na 30 jaar - veel dingen net een beetje anders zijn. De contacten tussen de beide realiteiten verlopen via het zogenaamde Office of Interchange. Via een portaal in de kelder (de Crossing) kan men van de ene naar de andere realiteit reizen. 

In de andere wereld blijkt Howard Silk een zelfverzekerde en invloedrijke spion te zijn, die regelmatig de oversteek maakt naar onze realiteit. Hierdoor raakt ook de verbaasde Howard uit onze realiteit betrokken bij allerlei gevaarlijke intriges. Niet alleen zit er ineens een huurmoordenaar achter hem aan, ook blijkt er een keihard machtsspel gaande te zijn tussen de beide realiteiten.

Serie Algemeen

Counterpart is een productie van de Amerikaanse betaalzender Starz. De reeks is in januari 2018 in première gegaan. De opnames vonden voor een deel plaats op locatie in Berlijn.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Overigens werd de serie door recensenten bijzonder positief ontvangen.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief