Woops! (1992)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de nasleep van een nucleair armageddon, die werd veroorzaakt door onbenullig technisch misverstand. Vrijwel de gehele mensheid wordt hierdoor uitgeroeid. De enige overlevenden zijn zes Amerikanen die de ramp toevallig hebben doorstaan. Het gaat om de leraar Mark, de feministe Alice, de arrogante yuppie Curtis, de dakloze grappenmaker Jack, de zwarte dokter Frederick en de nogal domme Suzanne. 

Op een afgelegen boerderij ergens op het Amerikaanse platteland proberen ze samen een nieuwe beschaving op te bouwen. Helaas kunnen ze totaal niet met elkaar overweg. Ondertussen krijgt de groep te maken met allerlei uitdagingen. Zo blijken sommige dieren door de radioactieve straling te zijn gemuteerd.

Serie Algemeen

Woops! is een Amerikaanse komische serie. De eerste aflevering ging in september 1992 in première bij de zender FOX. Het programma werd echter slecht ontvangen. De kijkcijfers vielen tegen en de recensies waren ronduit negatief. Uiteindelijk volgde na slechts 10 afleveringen de stopzetting. Overigens werden er in totaal 13 afleveringen geproduceerd, maar de laatste drie werden niet meer op de Amerikaanse televisie uitgezonden.

Vergelijkbare seriesCockroaches (2015) en The Last Man on Earth (2015-2018).

Links