Cockroaches (2015)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Britse Tom en Suze. Wanneer er op een dag een nucleaire oorlog uitbreekt, raken ze ervan overtuigd dat ze binnenkort zullen sterven. Ze besluiten daarom voor hun dood seks met elkaar te hebben. Tom en Suze hebben echter 'geluk': ze overleven de ramp als één van de weinigen, wat achteraf een nogal pijnlijke situatie oplevert.

De serie speelt ongeveer negen jaar later. Tom en Suze hebben inmiddels een dochter, Laura. Groot-Brittannië is veranderd in een post-apocalyptische wildernis. Het gezinnetje zwerft rond en probeert te overleven.

Na verloop van tijd komen ze terecht in het kamp van een aantal andere overlevenden. Hierdoor belanden Tom en Suze echter van de regen in de drup. Als gevolg van de radioactieve straling heeft iedereen in het kamp namelijk een rare tik. Bovendien is het gebrek aan voedsel en water een constant probleem voor de groep, met kannibalisme tot gevolg. Kortom: het opbouwen van een nieuwe civilisatie blijkt moeilijker te zijn dan gedacht.

Serie Algemeen

Cockroaches is een een post-apocalyptische comedy van de Britse zender ITV. Er werden slechts zes afleveringen gemaakt, die begin 2015 werden uitgezonden. Het verhaal valt te omschrijven als een serie met veel zwarte humor.

Vergelijkbare series: Woops! (1992) en The Last Man on Earth (2015).

Links