The Last Man on Earth (2015-2018)

Post-apocalyptische comedy.

Samenvatting

We schrijven het jaar 2021. Bijna de hele wereldbevolking is om het leven gekomen door een mysterieus virus. De Amerikaan Phil Miller denkt in eerste instantie de laatste man op aarde te zijn.

Na de ramp is hij in een camper door heel Noord-Amerika gaan reizen, op zoek naar andere overlevenden. Jarenlang komt hij niemand tegen, totdat hij op een dag de excentrieke Carol ontmoet. Helaas blijkt zij niet bepaald Phils droomvrouw te zijn. Toch besluiten ze te trouwen. Carol wil namelijk de wereld opnieuw bevolken; Phil wil alleen seks.

Al snel duiken er nog meer overlevenden op, ieder met een totaal andere persoonlijkheid. Dit zorgt uiteraard voor spanningen. Het groepje besluit zich in eerste instantie in Phils geboortestad Tucson te vestigen. Later gaan ze ook in andere delen van Noord-Amerika wonen.

Ondertussen blijkt Phil nog een broer te hebben: de astronaut Mike. Hij is na de dood van zijn collega's alleen achtergebleven in het ISS en is nu dus de laatste man in de ruimte.

Serie Algemeen

The Last Man on Earth is een Amerikaanse serie. Het gaat om een project van komiek Will Forte (Saturday Night Live, 30 Rock). Hij bedacht het verhaal, speelt de hoofdrol, produceerde de serie en schreef ook nog eens de scripts. Het gaat dan ook niet om een serieuze dramaserie, maar om een post-apocalyptische comedy met veel zwarte humor.

De serie ging in maart 2015 in première bij de zender FOX. Uiteindelijk werden er vier seizoenen geproduceerd, in totaal 67 afleveringen. De laatste aflevering (die eindigt met een cliffhanger) werd uitgezonden in mei 2018. Hierna volgde de stopzetting. Reden waren de kijkcijfers, die na het eerste seizoen waren ingezakt.

Links