Wizards vs Aliens (2012-2014)

Jeugdserie van de BBC.

Samenvatting

Het verhaal gaat over een 16-jarige jongen genaamd Tom Clarke. Hij woont bij zijn vader en zijn oma. Op het eerste gezicht een normaal gezin, maar de familie blijkt een groot geheim te hebben. Ze zijn namelijk tovenaars.

Op een dag krijgt de aarde bezoek van een agressief buitenaards volk, de Nekross. De aliens willen de aarde vernietigen. Tom en zijn super slimme vriendje Benny Sherwood nemen het vervolgens op tegen de Nekross door hun kennis van wetenschap en magie met elkaar te combineren en dit tegen de aliens te gebruiken.

De aliens bezitten echter allerlei geavanceerde technologieën en wapens die Tom en Benny niet hebben. Kan het duo de aarde nog redden of is het al laat?

Serie Algemeen

Wizards vs Aliens is een Britse sciencefiction / fantasy jeugdserie. Het verhaal kan worden omschreven als een soort mix van Doctor Who en Harry Potter. De serie werd bedacht door Russell T Davies en Phil Ford (beiden bekend van Doctor Who en The Sarah Jane Adventures).

Het project kwam tot stand ter vervanging van The Sarah Jane Adventures. Deze populaire jeugdserie werd in 2011 stopgezet na het onverwachte overlijden van hoofdrolspeelster Elisabeth Sladen. Russell T Davies besloot hierna een nieuwe serie voor dezelfde doelgroep te maken.

De eerste aflevering ging in oktober 2012 in première. Tot op heden werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 36 afleveringen. Het derde (en voorlopig laatste) seizoen werd in oktober/november 2014 uitgezonden.

In januari 2015 liet Russell T Davies in een interview weten dat er voorlopig geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt. Reden zijn budgettaire problemen: zender CBBC zou momenteel geen meer geld hebben om verder te gaan met de serie. Davies benadrukte in het interview echter dat Wizards vs Aliens officieel niet is stopgezet. In theorie zou de serie in de toekomst dus nog opnieuw in productie kunnen worden genomen.

Blu-ray en dvd

Alleen het eerste seizoen is in Groot-Brittannië op dvd en Blu-ray uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)