The Whispers (2015)

Samenvatting

Mysterieuze aliens plannen een invasie van de aarde. Ze doen dit echter niet door middel van een gewapende aanval. De aliens gaan juist geheel onzichtbaar en in alle stilte te werk door vriendschappen te sluiten met kinderen op de aarde.

Vervolgens worden deze onschuldig ogende kleintjes ertoe aangezet om allerlei gewelddadige opdrachten uit te voeren.

Centraal staat de FBI agente Claire Bennigan. Ze krijgt te maken met een reeks vreemde zaken. Claire komt vervolgens een groep kinderen op het spoor die allemaal dezelfde onzichtbare speelkameraad blijken te hebben: een mysterieus wezen genaamd Drill.

Serie Algemeen

The Whispers ging in juni 2015 in première op de Amerikaanse zender ABC. De afleveringen werden met twee weken vertraging ook in Nederland uitgezonden door de zender 13th Street.

De serie is gebaseerd op een kort verhaal van auteur Ray Bradbury, genaamd Zero Hour, uit zijn boek The Illustrated Man (1951). Overigens zou de naam van het project oorspronkelijk The Visitors worden. De gelijkenis met V (2009-2011) werd door zender ABC echter te groot geacht, waarna werd besloten om de naam te veranderen in The Whispers.

Helaas was de serie geen succes. Er werden in totaal 13 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in augustus 2015 werd uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting. Reden waren o.a. de kijkcijfers, die steeds verder waren ingezakt. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

De cast bestaat o.a. uit Milo Ventimiglia (Heroes) en Lily Rabe (American Horror Story). Steven Spielberg was één van de producenten.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)