The Whispers (2015)

Samenvatting

Mysterieuze aliens plannen een invasie van de aarde. Ze doen dit echter niet door middel van een gewapende aanval. De aliens gaan juist geheel onzichtbaar en in alle stilte te werk door vriendschappen te sluiten met kinderen op de aarde.

Vervolgens worden deze onschuldig ogende kleintjes ertoe aangezet om allerlei gewelddadige opdrachten uit te voeren.

Centraal staat de FBI agente Claire Bennigan. Ze krijgt te maken met een reeks vreemde zaken. Claire komt vervolgens een groep kinderen op het spoor die allemaal dezelfde onzichtbare speelkameraad blijken te hebben: een mysterieus wezen genaamd Drill.

Serie Algemeen

The Whispers is een Amerikaanse serie, gebaseerd op het korte verhaal Zero Hour van auteur Ray Bradbury. De naam van de serie zou oorspronkelijk The Visitors worden. De gelijkenis met V (2009-2011) werd echter te groot geacht, waarna werd besloten om de naam te veranderen in The Whispers.

De serie ging in juni 2015 in première bij de zender ABC. Helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Na slechts 13 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in augustus 2015 uitgezonden.

De cast bestaat o.a. uit Milo Ventimiglia (Heroes) en Lily Rabe (American Horror Story). Steven Spielberg was één van de producenten.

Trailer

Links