Upload (2020-heden)

Samenvatting

We schrijven het jaar 2033. Na hun overlijden kunnen rijke mensen hun bewustzijn laten uploaden naar een persoonlijk virtueel 'hiernamaals'. Centraal staat een software ontwikkelaar genaamd Nathan Brown, die na een ernstig auto-ongeluk terecht komt in de digitale hemel: het luxueuze Lake View. Op het eerste gezicht een fantastische plek.

Al snel blijkt Nathans nieuwe bestaan echter ook een schaduwkant te hebben. Hij heeft grote moeite om zijn situatie te accepteren en overweegt om "virtucide" te plegen. Daarom krijgt Nathan hulp van Nora, zijn sympathieke begeleider uit de echte wereld. Na verloop van tijd ontstaat tussen beiden een hechte vriendschap, hoewel dit eigenlijk tegen de regels is.

Ondertussen wordt steeds meer duidelijk dat de dood van Nathan geen ongeluk was. En de relatie met zijn nog levende vriendin Ingrid wordt er door alle gebeurtenissen ook niet beter op.

Serie Algemeen

Upload is een Amerikaanse SF comedy. Het verhaal werd bedacht door scenarist en producent Greg Daniels (People of Earth). De hoofdrol wordt gespeeld door Robbie Amell (The Tomorrow People).

Het eerste seizoen is in mei 2020 in première gegaan bij Amazon Prime Video. Het tweede seizoen volgde in maart 2022. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een derde seizoen, dat in oktober 2023 wordt verwacht.

Trailer

 

Links