Trepalium (2016)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een Franse stad, ergens aan het einde van de 21e eeuw. De economie bevindt zich na tientallen jaren van onafgebroken financiële crisis op een absoluut dieptepunt. 80% procent van de bevolking is werkloos; slechts 20% van de mensen heeft een baan.

Beide groepen worden strikt van elkaar gescheiden door middel van een enorme muur. De werklozen wonen in de Zone, een afgesloten sloppenwijk waar het leven zwaar is. De werkende elite leeft in de welvarende Stad. Activisten uit de Zone proberen echter in opstand te komen tegen dit systeem.

Centraal staat Izia Katell, een alleenstaande moeder uit de Zone. Op een dag wordt ze geselecteerd voor een 'solidariteitsbaan' in de Stad. Ze gaat werken voor Ruben Garcia, een hooggeplaatste ingenieur van het waterzuiveringsbedrijf Aquaville. Izia wordt gevraagd zich voor te doen als Thaïs, de echtgenote van Ruben. Vervolgens raakt Izia betrokken bij allerlei mysterieuze intriges. Het leven in de Stad blijkt namelijk een duistere keerzijde te hebben.

Serie Algemeen

Trepalium is een Franse dystopische miniserie. Het gaat om een productie van in totaal zes afleveringen, die in februari 2016 werden uitgezonden door de zender Arte. Overigens vonden de opnames plaats in de omgeving van Parijs.

Vergelijkbare series: Incorporated (2016-2017) en La valla (2020).

Trailer

 

Link