Incorporated (2016-2017)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2074. In de toekomst blijken grote bedrijven oneindig veel macht te hebben. Na een reeks ecologische en financiële crisissen zijn de meeste regeringen namelijk gevallen. Hierna grepen de coöperaties de macht.

De samenleving is nu opgedeeld in twee groepen. De rijke elite woont in de paradijselijke Green Zones; de rest woont onder erbarmelijke omstandigheden in de Red Zones. Hier hebben de coöperaties nauwelijks invloed.

Centraal staat Aaron, afkomstig uit de Red Zone. Als Ben Larson infiltreert hij bij een machtige coöperatie in de Green Zone: Spiga Biotech. Ben heeft een missie: hij wil de macht van de coöperaties breken. Bovendien is hij wanhopig op zoek naar zijn verloren liefje Elena.

Na verloop van tijd dreigt Bens ware identiteit echter aan het licht te komen...

Serie Algemeen

Incorporated is een Amerikaanse serie van de zender Syfy. Matt Damon en Ben Affleck fungeerden als producenten van het project. De opnames vonden plaats in het Canadese Toronto.

De serie ging in november 2016 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Hoewel de recensies positief waren, werd Incorporated uiteindelijk na slechts 13 afleveringen weer stopgezet. De reden hiervoor waren de tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering was in januari 2017 te zien.

Links