La Valla (2020)

Samenvatting

We schrijven het jaar 2045. De meeste westerse democratieën zijn veranderd in dictatoriale regimes. Dit als gevolg van een derde wereldoorlog, een nieuw dodelijk virus en een toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen.

Ook in Spanje is een dictatoriaal regime aan de macht. Het leven op het Spaanse platteland is grotendeels onmogelijk geworden. De hoofdstad Madrid is opgedeeld in twee afgesloten sectoren. In Sector 1 woont de welvarende elite, in Sector 2 woont de rest van de bevolking in slechte omstandigheden. Beide gebieden worden van elkaar gescheiden door een enorme barrière. Om van de ene naar de andere Sector te kunnen reizen moet men aan strenge voorwaarden voldoen.

Tegen deze achtergrond volgen we een familie die moet vechten om te kunnen overleven. Wanneer de kleine Marta plotseling door de overheid wordt ontvoerd, gaan haar familieleden tot het uiterste om haar weer terug te krijgen.

Serie Algemeen

La valla (vertaling: Het hek) is een Spaanse dystopische serie, die in januari 2020 in première is gegaan op de Spaanse televisie. De serie bestaat in totaal uit één seizoen van 13 afleveringen.

In Nederland is de serie sinds september 2020 te bekijken via Netflix.

Vergelijkbare series: Weird City (2019) en Incorporated (2016).

Links