Thunderbirds Are Go (2015-2020)

Remake van de originele Thunderbirds (1965-1966).

Samenvatting

We schrijven het jaar 2060. Ergens in de Grote Oceaan ligt het privé eiland van de steenrijke Jeff Tracy. Hij heeft vijf zonen: Scott, John, Virgil, Gordon en Alan.

Wat de buitenwereld niet weet: het eiland is in werkelijkheid het hoofdkwartier van International Rescue. Dit is een geheime organisatie die met behulp van geavanceerde technologieën overal ter wereld (zelfs onder water of in de ruimte) allerlei gewaagde reddingsmissies kan uitvoeren.

Bij grote rampen of ongelukken maken Scott, John, Virgil, Gordon en Alan gebruik van de Thunderbirds vloot, o.a. bestaande uit super snelle vliegtuigen, een ruimteraket, een duikboot en een ruimtestation.

Andere bekende personages uit de serie zijn de wetenschapper Brains (met grote blauwe bril) en de geheim agente Lady Penelope (die samen met haar butler/chauffeur Parker rondrijdt in een roze gepantserde Rolls-Royce).

Serie Algemeen

In 2015 vierde Thunderbirds (1965-1966) zijn 50ste jubileum. Hoogste tijd dus voor een moderne remake, moet men bij de Britse zender ITV hebben gedacht. De nieuwe versie heet Thunderbirds Are Go! en ging in april 2015 in première.

Al in 2011 onthulde Gerry Anderson (bedenker van de originele serie) in een interview zelf plannen te hebben voor een moderne remake. Helaas maakte hij de première van Thunderbirds Are Go! niet meer mee. Hij overleed namelijk in december 2012 op 83-jarige leeftijd.

De serie zelf bestaat dit keer uit een combinatie van CGI en schaal modellen. De special effects werden verzorgd door de Weta Workshop uit Nieuw-Zeeland. Dit bedrijf werkte o.a. ook mee aan The Lord of the Rings en The Hobbit films.

Uiteindelijk werden er drie seizoenen (in totaal 78 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering werd in februari 2020 uitgezonden op de Britse televisie.

Vergelijkbare serie: Thunderbirds 2086 (1982).

Teaser

Links

2 1 1 1 1 1 2.00 (1 stem)