Thunderbirds Are Go (2015-2020)

Gebaseerd op de originele Thunderbirds (1965-1966).

Samenvatting

We schrijven het jaar 2060. Ergens in de Grote Oceaan ligt het privé eiland van de steenrijke Jeff Tracy. Hij heeft vijf zonen: Scott, John, Virgil, Gordon en Alan.

Wat de buitenwereld niet weet: het eiland is in werkelijkheid het hoofdkwartier van International Rescue. Dit is een geheime organisatie die met behulp van geavanceerde technologieën overal ter wereld (zelfs onder water of in de ruimte) allerlei gewaagde reddingsmissies kan uitvoeren. Bij grote rampen of ongelukken maken Scott, John, Virgil, Gordon en Alan gebruik van de Thunderbirds vloot, o.a. bestaande uit super snelle vliegtuigen, een ruimteraket, een duikboot en een ruimtestation.

Andere bekende personages uit de serie zijn de wetenschapper Brains (met grote blauwe bril) en de geheim agente Lady Penelope (die samen met haar butler/chauffeur Parker rondrijdt in een roze gepantserde Rolls-Royce).

Serie Algemeen

Thunderbirds Are Go is een Britse animatieserie voor de jeugd. Het gaat om een reboot van de originele Thunderbirds (1965-1966), dat in 2015 zijn 50ste jubileum vierde. Ter ere hiervan ging in april 2015 bij de zender ITV een nieuwe versie in première. De serie bestond dit keer uit een combinatie van CGI en schaal modellen. Uiteindelijk werden er drie seizoenen (in totaal 78 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering werd in februari 2020 uitgezonden op de Britse televisie.

Al in 2011 onthulde Gerry Anderson (bedenker van de originele serie) in een interview zelf plannen te hebben voor een moderne remake. Helaas maakte hij de première van Thunderbirds Are Go niet meer mee. Hij overleed namelijk in 2012 op 83-jarige leeftijd.

Vergelijkbare serie: Thunderbirds 2086 (1982).

Teaser

Links