Survivors (2008-2010)

Gebaseerd op Survivors (1975-1977).

Samenvatting

Een groot deel van de mensheid komt om het leven door de uitbraak van een mysterieus virus. In deze remake is de 'Europese griep' de boosdoener en wordt geïmpliceerd dat er misschien sprake is van een complot tegen de bevolking. (In de oorspronkelijke serie bleek de ziekte per ongeluk te zijn verspreid door een wetenschapper.) 

Centraal staan de belevenissen van een kleine groep overlevenden onder leiding van Abby Grant. Het zijn mensen met uiteenlopende achtergronden en persoonlijkheden. Nu moet de groep samen leren te overleven in een nieuwe omgeving, waarin ze geheel op zichzelf zijn aangewezen. Een wereld zonder politie en zonder wetten.

Serie Algemeen

Survivors is een Britse serie. Het gaat om een moderne interpretatie van de klassieker Survivors (1975-1977). Schrijver en producent Adrian Hodges (Primeval) besloot voor deze remake een aantal veranderingen in het verhaal aan te brengen. Zo werden er bijvoorbeeld nieuwe personages toegevoegd om de multiculturele samenstelling van de moderne Britse samenleving weer te geven.

De nieuwe Survivors ging in november 2008 in première bij de BBC. Hoewel de kijkcijfers tijdens het eerste seizoen goed waren, nam het aantal kijkers tijdens het tweede seizoen steeds verder af. Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen stopgezet. In totaal werden er 12 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in februari 2010 werd uitgezonden. Het verhaal eindigt met een cliffhanger.

Dvd en boek

Beide seizoenen zijn in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht. In 2010 werd alleen het eerste seizoen met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

In 2008 (bij de start van de nieuwe serie) werd ook de Survivors roman van Terry Nation uit 1976 opnieuw uitgebracht.

Links