Station Eleven (2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt in verschillende tijdlijnen. Op een dag wordt het merendeel van de mensheid uitgeroeid door een nieuw griepvirus, de zogenaamde Georgia griep. Er zijn slechts weinig overlevenden.

Vijftien jaar later is Noord-Amerika veranderd in een post-apocalyptische wereld. Centraal staat een rondreizend theatergezelschap dat allerlei afgelegen nederzettingen aandoet om kunst en beschaving terug te brengen. Een van de leden van het gezelschap is een jonge vrouw genaamd Kirsten. Haar kostbaarste bezit is een stripboek genaamd Dr. Eleven, dat ze ooit als kind cadeau heeft gekregen.

Na een confrontatie met een gevaarlijke religieuze sekte besluiten Kirsten en haar collega's een omweg te maken naar het Museum of Civilization, dat is gevestigd in een voormalig vliegveld. Hier worden allerlei artefacten uit de oude wereld (zoals smartphones en laptops) bewaard.

Ondertussen blijkt uit flashbacks dat al deze zaken op bijzondere wijze met elkaar verbonden zijn. Vlak voordat de pandemie uitbrak stierf een bekende Hollywood acteur namelijk aan een hartaanval. Dit zette een reeks gebeurtenissen in gang die jaren later nog steeds nagalmen.

Serie Algemeen

Station Eleven is een nieuwe Amerikaanse miniserie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van schrijfster Emily St. John Mandel.

In 2019 maakte de streamingdienst HBO Max bekend opdracht te hebben gegeven voor een miniserie bestaande uit 10 afleveringen. De opnames vonden vervolgens in 2020 en 2021 plaats. Een premièredatum is nog niet bekend, waarschijnlijk zal dit ergens in 2022 zijn.

Vergelijkbare series: Survivors (1975-1977) en Survivors (2008-2010).

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)