Star Cops (1987)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2027. Verre ruimtereizen zijn inmiddels normaal geworden en de mensheid is druk bezig het zonnestelsel te koloniseren. Duizenden mensen wonen en werken op ruimtestations, op Mars of op de maan.

In de ruimte wordt de wet gehandhaafd door de International Space Police Force, vaak denigrerend de ‘Star Cops’ genoemd. Chief Inspector Nathan Spring is net benoemd tot de nieuwe commandant van deze multiculturele ruimtepolitie. Hij probeert een volwaardige politiemacht op te bouwen die door iedereen wordt gerespecteerd, maar komt daarbij steeds obstakels tegen. Zo blijken enkele agenten bijvoorbeeld corrupt te zijn.

Ondertussen gaat de politie de strijd aan met de criminaliteit. Dit valt echter niet mee, want de misdaden die in de ruimte worden gepleegd zijn altijd net een beetje anders dan op de aarde.

Serie Algemeen

Star Cops was een Britse serie, die werd bedacht door scenarioschrijver Chris Boucher. (Hij schreef in de jaren ’70 o.a. voor Doctor Who en Blake’s 7.) Tijdens de opnamen kreeg men al snel te maken met problemen: er ontstonden allerlei conflicten tussen Boucher en zijn medeproducent. Beide partijen hadden namelijk uiteenlopende ideeën over hoe de serie gerealiseerd moest worden.

De eerste aflevering van Space Cops werd in juli 1987 uitgezonden door de BBC. Helaas waren de mediakritieken erg negatief. Ook de kijkcijfers bleken laag te zijn.

Boucher gaf de schuld hiervan aan de BBC, die de serie volgens hem op het verkeerde tijdstip had uitgezonden. Na slechts negen afleveringen werd de serie alweer stopgezet. De laatste aflevering was in augustus 1987 te zien. Hoewel het script voor de tiende aflevering al gereed was, werd deze aflevering nooit gefilmd.

Opmerkelijk is dat men tegenwoordig veel positiever denkt over de serie. Star Cops wordt nu gezien als een mooie cult serie die veel te vroeg werd stopgezet. De serie wordt o.a. geprezen om zijn realistische weergave van het leven in de ruimte.

Vergelijkbare serie: Space Precinct (1994-1995).

Dvd

In 2004 werd de gehele serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)