Space Rangers (1993)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2104. De mensheid is tot in de verste hoeken van het heelal doorgedrongen. Op de verre planeet Avalon bevindt zich een buitenpost genaamd Fort Hope, waar behalve kolonisten ook leden van het Space Rangers Corps zijn gestationeerd. In Fort Hope wordt gehandeld en diplomatie bedreven. De Rangers hebben de taak om voor orde en veiligheid zorgen.

De grootste bedreiging vormen de Banshees, mysterieuze aliens die uiterst gewelddadig en gevaarlijk zijn. Door middel van teleportatie kunnen de Banshees razendsnelle aanvallen op hun vijanden uitvoeren. Regelmatig overvallen deze aliens transportschepen. Daarnaast hebben de Rangers het ook te maken met smokkelaars, slavenhandelaren en andere criminelen.

Centraal staan de avonturen van het team van Captain John Boon, de beste Rangers die er in deze uithoek van het heelal zijn te vinden. Zij hebben de beschikking over een verouderd schip (Ranger Slingship #377), waarmee ze de kolonie koste wat kost proberen te beschermen. Tijdens de vele missies blijkt de eigenzinnige Boon vaak een geheel eigen interpretatie te geven aan de bevelen van zijn bazin Commander Chennault.

Boons team bestaat uit de pilote Jojo Thorsen (afkomstig van de planeet New Venus, waar alleen vrouwen leven), de buitenaardse Zylyn (lid van een ras met sterke gewelddadige impulsen), Daniel Kincaid (een groentje dat net van de Academie komt) en de scheepstechnicus Doc (die al zo vaak gewond is geraakt dat bijna zijn hele lichaam uit kunstmatige onderdelen bestaat).

Serie Algemeen

Space Rangers is een luchtige Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in januari 1993 in première bij de zender CBS. Wegens tegenvallend succes werden er uiteindelijk slechts zes afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting.

De cast bestaat o.a. uit Jeff Kaake (Viper), Cary-Hiroyuki Tagawa (The Man in the High Castle) en Linda Hunt (NCIS Los Angeles).

Dvd

In Groot-Britannië en Duitsland is de complete serie op dvd uitgebracht.

Openingstitels

Links