Space Janitors (2012-2015)

In a distant corner of the universe, a galaxy is at war. Rebels battle for freedom; villains fight for control. But the true heroes are the ones cleaning up the mess…

Samenvatting

De serie gaat over het onderhoudspersoneel op een groot ruimtestation van het Galactische Keizerrijk. Centraal staan de belevenissen van de schoonmakers Mike Chet en Darby Richards en hun maffe vrienden.

Dit zijn o.a. de computerspecialiste Edith Kingpin, de androïde LN6-K en de kloon Dennis 4862. Samen vormen ze Social Group 417. In het tweede seizoen voegt zich ook Emily Roark bij de groep.

Darby heeft ondertussen grote plannen: hij wil snel een betere baan zien te krijgen. Hij droomt er zelfs van om de nieuwe Dark Lord van het heelal te worden! Helaas blijkt hij geen enkel talent te hebben om zijn ambities waar te maken. Dit zorgt uiteraard constant voor problemen.

Serie Algemeen

Space Janitors is een Canadese comedy/sciencefiction webserie. Alle afleveringen zijn gratis op de officiële website van het project te bekijken. De serie wordt gefinancierd door donaties van kijkers.

Hoewel het verhaal hoofdzakelijk een parodie is op het Star Wars universum, worden ook series als Star Trek en Battlestar Galactica op de korrel genomen.

De allereerste aflevering werd in november 2012 online gezet. De meeste afleveringen duren tussen de 5 en 10 minuten. Uiteindelijk werden er drie seizoenen van ieder acht afleveringen gemaakt. De laatste aflevering werd in januari 2015 uitgebracht.

Space Janitors werd in het voorjaar van 2013 genomineerd voor o.a. de Canadian Comedy Awards en de Canadian Screen Awards.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)