Space Janitors (2012-2015)

Samenvatting

De serie gaat over het incompetente onderhoudspersoneel op een groot ruimtestation van het Galactische Keizerrijk. Centraal staan de belevenissen van de schoonmakers Mike Chet en Darby Richards en hun maffe vrienden. Dit zijn o.a. de computerspecialiste Edith Kingpin, de androïde LN6-K en de kloon Dennis 4862. Samen vormen ze Social Group 417. In het tweede seizoen voegt zich ook Emily Roark bij de groep.

Darby heeft ondertussen grote plannen: hij wil snel een betere baan zien te krijgen. Hij droomt er zelfs van om de nieuwe Dark Lord van het heelal te worden! Helaas blijkt hij geen enkel talent te hebben om zijn ambities waar te maken. Dit zorgt constant voor problemen.

Serie Algemeen

Space Janitors is een Canadese komische webserie. Het verhaal is hoofdzakelijk een parodie op het Star Wars universum. Daarnaast worden ook series als Star Trek en Battlestar Galactica op de korrel genomen. De serie werd gefinancierd door donaties van kijkers.

Het eerste seizoen ging in november 2012 online in première. Uiteindelijk werden er drie seizoenen van ieder acht afleveringen gemaakt. De laatste aflevering werd in januari 2015 uitgebracht. Alle afleveringen zijn gratis op YouTube te bekijken. De meeste afleveringen duren tussen de 5 en 10 minuten.

Links