Reverie (2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een geavanceerd virtual reality programma genaamd Reverie. Dit is een nieuwe uitvinding van het Amerikaanse bedrijf Onira-Tech. In de door hen geschapen virtuele wereld kunnen mensen bijvoorbeeld gelukkige momenten uit het verleden opnieuw beleven. Ook kunnen er spannende avonturen worden beleefd of juist langgekoesterde dromen worden waargemaakt.

Helaas wordt al snel duidelijk dat het gebruik van Reverie een donkere zijde heeft. De simulaties in het programma zijn namelijk zo levensecht, dat de gebruikers ervan niet meer kunnen of willen terugkeren naar de echte wereld. Het bewustzijn van de slachtoffers raakt hierna ‘verdwaald’ in het programma, waardoor hun lichaam in een coma terecht komt.

Centraal staat het personage Mara Kint, die vroeger als onderhandelaar bij gijzelingen werd ingezet. Omdat ze een expert is op het gebied van het menselijke gedrag wordt ze door Onira-Tech gerekruteerd. Mara krijgt hierna de opdracht om de virtuele wereld binnen te gaan en de mensen die daar vastzitten te helpen.

Zelf heeft Mara ook een traumatisch verleden. Dit zorgt voor complicaties in haar werk.

Serie Algemeen

Reverie is een Amerikaanse serie van de zender NBC. Het verhaal werd bedacht door schrijver en producent Mickey Fisher (Extant, Mars). De première was in mei 2018. Uiteindelijk telde de serie slechts 10 afleveringen, hierna volgde de stopzetting. Reden waren de tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in augustus 2018 uitgezonden.

Links