ReGenesis (2004-2008)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de medewerkers van NorBAC (North American Biotechnology Advisory Commission), een samenwerkingsverband van Canadese, Amerikaanse en Mexicaanse wetenschappers die zijn gespecialiseerd in biotechnologie. Voor hun werk reizen ze de hele wereld over, maar het hoofdkwartier van dit prestigieuze laboratorium staat in Toronto.

Het team wordt geleid door de briljante (maar nogal arrogante) moleculaire bioloog David Sandström. Samen met zijn collega's onderzoekt hij allerlei zaken die een ernstige bedreiging vormen voor het Noord-Amerikaanse continent. Denk daarbij aan bioterrorisme, pandemieën en nieuwe supervirussen. Overheden en schurkenstaten blijken biotechnologieën bijvoorbeeld te gebruiken voor duistere doeleinden. Verder krijgen de wetenschappers te maken met problemen die worden veroorzaakt door o.a. genetische modificatie en klonen.

Serie Algemeen

ReGenesis is een Canadese serie. Het eerste seizoen ging in oktober 2004 in première. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 52 afleveringen. De laatste aflevering werd in mei 2008 uitgezonden. In Vlaanderen was de serie te zien via Canvas.

De cast bestaat o.a. uit Mayko Nguyen (Killjoys) en Maxim Roy (Defying Gravity).

Links