Parallax (2004)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Australische jongen genaamd Ben Johnson. Hij woont met zijn ouders in het pittoreske kustplaatsje Werrinup. Voor de avontuurlijke Ben is dit echter maar een saai oord.

Totdat duidelijk wordt dat zich in Werrinup een portaal bevindt dat leidt naar parallelle realiteiten, de zogenaamde Parallax. Iedere realiteit is net een beetje anders en heeft ook een eigen kleur. Ben ontdekt dat zijn moeder in werkelijkheid een Guardian is, die de Parallax moet beschermen. Verder ontdekt Ben dat hij in één van de andere realiteiten ook een zus heeft, Katherine. Vervolgens beginnen broer en zus de verschillende realiteiten in de Parallax te verkennen en ze beleven daarbij allerlei spannende avonturen.

Na verloop van tijd blijkt de Parallax te worden bedreigd door gevaarlijke tegenstanders. Het is nu aan Ben, Katherine en hun vrienden om te zorgen voor een goede afloop.

Serie Algemeen

Parallax is een Australische jeugdserie die in het najaar van 2004 werd uitgezonden op de Australische televisie. Er werden in totaal 26 afleveringen gemaakt. Tegenwoordig zijn de afleveringen op YouTube te vinden.

Vergelijkbare serie: Sliders (1995-2000).

Links