The Nevers (2021-2023)

Samenvatting

Het verhaal begint in Londen in het jaar 1896. Op een dag verschijnt er een mysterieus buitenaards wezen boven de stad. Centraal staan een aantal Victoriaanse vrouwen, die na deze gebeurtenis ineens over allerlei bijzondere krachten blijken te beschikken. Ze worden de Touched genoemd.

Onder hen zijn de vrijgevochten Amalia True en haar beste vriendin, de briljante uitvinder Penance Adair. Ze krijgen steeds weer te maken met de autoriteiten en ook de rest van de samenleving, omdat die de Touched als een groot gevaar zien. Hierdoor hebben Amalia en haar volgelingen veel vijanden.

Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Amalia een geheim verleden heeft en dus veel meer van de zaak af weet dan anderen kunnen vermoeden.

Serie Algemeen

The Nevers is een Amerikaanse steampunk serie. De productie kende een moeilijke geschiedenis, wat uiteindelijk resulteerde in een vroege stopzetting.

Het verhaal werd in 2018 bedacht door schrijver en producent Joss Whedon (DollhouseFirefly). De opnames gingen hierna van start in 2019. Door de coronacrisis liep de productie echter vertraging op, waardoor in eerste instantie slechts zes van de twaalf geplande afleveringen konden worden afgerond. Vervolgens liet Whedon in 2020 weten het project te hebben verlaten wegens 'persoonlijke omstandigheden'. Dit nadat er mediaberichten waren verschenen waarin hij van misdragingen op de werkvloer werd beschuldigd.

In april 2021 gingen de eerste zes afleveringen in première bij de zender HBO onder de noemer 'Deel 1'. Later dat jaar vonden ook eindelijk de opnames plaats voor de overige zes afleveringen. Deze stonden gepland om ergens in 2022 als 'Deel 2' op de Amerikaanse televisie te worden uitgezonden.

In december 2022 werd echter plotseling bekend gemaakt dat de serie was stopgezet. Reden hiervoor zouden bezuinigingen bij HBO zijn. De resterende zes afleveringen (die wel werden gefilmd maar niet meer door HBO werden uitgezonden) gingen in februari 2023 alsnog in première bij de Amerikaanse streamingdienst Tubi.

Blu-ray en dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

 

Links