The Nevers (2021-heden)

Samenvatting

Het verhaal begint in Londen in het jaar 1896. Op een dag verschijnt er een mysterieus buitenaards wezen boven de stad. Centraal staan een aantal Victoriaanse vrouwen, die na deze gebeurtenis ineens over allerlei bijzondere krachten blijken te beschikken. Ze worden de Touched genoemd.

Onder hen zijn de vrijgevochten Amalia True en haar beste vriendin, de briljante uitvinder Penance Adair. Ze krijgen steeds weer te maken met de autoriteiten en ook de rest van de samenleving, omdat die de Touched als een groot gevaar zien. Hierdoor hebben Amalia en haar volgelingen veel vijanden.

Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Amalia een geheim verleden heeft en dus veel meer van de zaak af weet dan anderen kunnen vermoeden.

Serie Algemeen

The Nevers is een Amerikaanse steampunk serie. Het eerste deel van het eerste seizoen ging in april 2021 in première bij de zender HBO. Het tweede deel van het eerste seizoen wordt in december 2022 verwacht. In Nederland is de serie te volgen via de streamingdienst HBO Max.

Het verhaal werd bedacht door schrijver en producent Joss Whedon (DollhouseFirefly). Overigens liet hij eind 2020 weten het project te hebben verlaten wegens 'persoonlijke omstandigheden'.

Trailer

 

Blu-ray en dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

 

Links

4.25 1 1 1 1 1 4.25 (4 stemmen)