The Man Who Fell to Earth (2022)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een buitenaards wezen met een bijzondere missie. De omstandigheden op zijn thuisplaneet zijn namelijk slecht en zijn volk dreigt hierdoor uit te sterven. De alien reist daarom naar de aarde, waar hij op zoek gaat naar hulp om zijn volk te kunnen redden.

Hij stort neer in de Amerikaanse staat New Mexico. Vervolgens neemt de alien een menselijke identiteit aan: Faraday. Zijn eerste contact met de menselijke cultuur verloopt echter niet bepaald soepel. Op de aarde is immers alles vreemd en onbekend.

Verder gaat hij op zoek naar de vrouwelijke Justin Falls, een briljante maar aan lager wal geraakte wetenschapper die misschien de enige is die Faraday verder kan helpen.

Serie Algemeen

The Man Who Fell to Earth is een Amerikaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1963 van auteur Walter Tevis (in het Nederlands uitgebracht als De man die op aarde viel). Overigens werd het oorspronkelijke boek in 1976 al eens verfilmd met David Bowie in de hoofdrol. Deze serie kan als een vervolg op zowel de film alsook het boek worden gezien.

De eerste aflevering ging in april 2022 in première bij de betaalzender Showtime. In totaal werden er 10 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in juli 2022 werd uitgezonden. In oktober 2022 werd bekend gemaakt dat er geen plannen meer zijn voor een vervolg.

De cast bestaat o.a. uit Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Bill Nighy, Jimmi Simpson (Westworld) en Kate Mulgrew (Star Trek: Voyager).

Trailer

 

Links