Missions (2017-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: Frankrijk
Verhaal gaat over: Mars, Wetenschappers
Subgenre: Mystery

Samenvatting

Het verhaal speelt ergens in de nabije toekomst en gaat over de eerste bemande missie naar Mars. De missie is een ESA project dat wordt medegefinancierd door William Meyer, een Zwitserse miljardair en filantroop.

Centraal staat de bemanning van de Ulysse 1: astronauten en wetenschappers uit Frankrijk, Duitsland en Italië. Verder is er een psycholoog aan boord die waakt over de mentale gezondheid van de crew tijdens deze historische missie.

Na een reis van 10 maanden komt het schip eindelijk aan bij de rode planeet. Helaas doet de bemanning op dat moment een onaangename verrassing. Ze zijn namelijk niet de eersten op Mars, zoals werd gedacht. Een Amerikaanse bemande missie blijkt hen onderweg te hebben ingehaald en is een dag eerder gearriveerd.

Vreemd genoeg lijken de Amerikanen sindsdien spoorloos te zijn verdwenen. De Europese expeditieleden besluit vervolgens op zoek te gaan naar de vermiste Amerikanen. Tot hun verbazing ontdekken ze hierna alleen een mysterieuze Rus, de kosmonaut Vladimir Komarov, die officieel al in 1967 stierf. Wat is er aan de hand?

Serie Algemeen

Missions is een Franse SF serie, die in juni 2017 in première ging op de Franse televisie. In eigen land won de serie al enkele prijzen. De scènes die zich afspelen op de oppervlakte van Mars werden in werkelijkheid gefilmd in Marokko.

De reeks bestaat tot nu toe uit één seizoen van 10 afleveringen. Er is inmiddels ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat naar verluidt in 2018 zal worden gefilmd.

Sinds mei 2018 wordt het eerste seizoen in Groot-Brittannië uitgezonden door BBC 4 met Engelse ondertitels.

Vergelijkbare series: Race to Mars (2007) en Mars (2016).

Trailer

Links

  • imdb.com - Algemene informatie
  • bbc.co.uk - Beknopte serie informatie met episode guide
4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief