Missions (2017-2021)

Samenvatting

Het verhaal speelt ergens in de nabije toekomst en gaat over de eerste bemande missie naar Mars. De missie is een ESA project dat wordt medegefinancierd door William Meyer, een Zwitserse miljardair en filantroop. Centraal staat de bemanning van de Ulysse 1: astronauten en wetenschappers uit Frankrijk, Duitsland en Italië. Verder is er een psycholoog aan boord die waakt over de mentale gezondheid van de crew tijdens deze historische missie.

Na een reis van 10 maanden komt het schip eindelijk aan bij de rode planeet. Helaas doet de bemanning op dat moment een onaangename verrassing. Ze zijn namelijk niet de eersten op Mars, zoals werd gedacht. Een Amerikaanse bemande missie blijkt hen onderweg te hebben ingehaald en is een dag eerder gearriveerd.

Vreemd genoeg lijken de Amerikanen sindsdien spoorloos te zijn verdwenen. De Europese expeditieleden besluiten vervolgens op zoek te gaan naar de vermiste Amerikanen. Tot hun verbazing ontdekken ze hierna alleen een mysterieuze Rus, de kosmonaut Vladimir Komarov, die officieel al in 1967 stierf. Wat is er aan de hand?

Serie Algemeen

Missions is een Franse serie. Het eerste seizoen ging in juni 2017 in première op de Franse televisie. Het tweede seizoen volgde in september 2019. Een derde (en tevens laatste) seizoen is in december 2021 uitgekomen. In totaal werden er 25 afleveringen gemaakt. Volgens Franse mediaberichten zijn er geen plannen meer voor een vervolg.

In eigen land won de serie meerdere prijzen. Overigens werden de scènes die zich afspelen op Mars gefilmd in Marokko.

Vergelijkbare series: Race to Mars (2007) en Mars (2016).

Trailer

Link