Missie Aarde (2015-2016)

Land van oorsprong: Nederland
Verhaal gaat over: Ruimtereizen, Ruimteschepen, Toekomst
Subgenre: Humor

Algemeen

"2063. Het water kwam sneller dan we dachten. Maar één land, vastberaden door zijn eeuwenlange strijd tegen het water, weet de stijgende zeespiegel te weerstaan. Maar voor hoelang nog? De hoop is gevestigd op de bemanning van de Tasman. De opdracht: vind een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid. Dit is Missie Aarde."

Nederlandse sciencefiction comedy van de VPRO.

Alle castleden.Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in 2063. Door het smelten van de poolkap en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd. Nederland is vooralsnog gespaard gebleven.

Zeven Nederlandse astronauten reizen met hun ruimteschip (de Tasman) door het heelal met maar één doel: het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, voordat de aarde daadwerkelijk onder zee verdwijnt.

Terwijl de overlevenden op aarde wanhopig wachten op een positief bericht van de missie, lijken de astronauten zich meer bezig te houden met futiele zaken, die hun monotone bestaan aan boord van het ruimteschip nog enigszins kleur geven. Net als op elke andere werkvloer moeten ze met elkaars eigenaardigheden, tekortkomingen en onhebbelijkheden zien te leven, maar dat gaat niet vanzelf.

Serie Algemeen

Het logo van de serie.Missie Aarde is een Nederlandse scifi comedy. De serie werd bedacht en geregisseerd door de cabaretier Tim Kamps.

Het eerste seizoen (bestaande uit 6 afleveringen) ging op 9 januari 2015 in première op NPO 3. Het tweede seizoen (dat ook uit zes afleveringen bestaat) werd in maart en april 2016 uitgezonden. Het is onbekend of er ooit nog een derde seizoen zal komen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Kim van Kooten, Alex Klaasen, Raymond Thiry, Wart Kamps (tweelingbroer van serie bedenker Tim Kamps), Lykele Muus, Leo Alkemade en Fabian Jansen. Bijrollen zijn er voor Pierre Bokma (als de president van Nederland) en Beppie Melissen (als de minister van ruimtezaken).

dvd

Het eerste en tweede seizoen zijn op dvd verkrijgbaar. Als extra's zijn er o.a. bloopers en een fotoboekje.

 

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief