Dans une galaxie près de chez vous (1999-2001)

Franstalige serie uit Canada.

Samenvatting

We schrijven het jaar 2034. Door milieuvervuiling is de ozonlaag geheel verdwenen. Omdat de aarde hierdoor onbewoonbaar is geworden, moet men op zoek naar een nieuwe planeet voor de mensheid.

Zeven ontdekkingsreizigers uit Quebec ondernemen vervolgens per ruimteschip een gewaagde expeditie naar een ander sterrenstelsel. Daar ontdekt het team inderdaad nieuwe planeten, maar om verschillende redenen blijken die uiteindelijk steeds weer ongeschikt te zijn. Bijvoorbeeld omdat er al andere (buitenaardse) wezens wonen.

Captain Charles Patenaude voert het commando. Zijn bemanning bestaat uit uiteenlopende personages, waaronder een androïde. Tijdens de missie ontstaan er onderling uiteraard allerlei conflicten, maar ook geheime liefdesrelaties.

Serie Algemeen

Dans une galaxie près de chez vous (vertaling: In een sterrenstelsel in uw buurt) is een Franstalige, satirische cultserie uit Canada.

Er werden vier seizoenen gemaakt, in totaal 65 afleveringen. Deze werden van januari 1999 t/m november 2001 uitgezonden in de provincie Quebec. Enkele jaren later werden er nog twee vervolgfilms gemaakt, die uitkwamen in 2004 en 2008.

Het verhaal kan worden omschreven als een parodie op bekende SF series zoals Star Trek. Qua opzet is de serie echter vergelijkbaar met Red Dwarf en Missie Aarde. De cultuur van de Québécois speelt een grote rol, net als taalgrapjes die betrekking hebben tot het Quebecs Frans.

Door de fans wordt de serie vaak afgekort tot Dans une galaxie, oftewel DUG. De fans noemen zichzelf daarom Duggies.

Trailer

Blu-ray en dvd

De serie en de twee films zijn in Canada (Regio 1) op dvd uitgebracht. (Sommige uitgaven hebben Engelse ondertiteling, maar niet allemaal). Alleen de tweede film is ook als Blu-ray verkrijgbaar.

Links