Dans une galaxie près de chez vous (1998-2001)

Franstalige serie uit Canada.

Samenvatting

We schrijven het jaar 2034. Door milieuvervuiling is de ozonlaag geheel verdwenen. Omdat de aarde hierdoor onbewoonbaar is geworden, moet men op zoek naar een nieuwe planeet voor zes miljard mensen.

Zeven ontdekkingsreizigers uit Quebec ondernemen vervolgens per ruimteschip een gewaagde expeditie naar een ander sterrenstelsel.

Daar ontdekt het team inderdaad nieuwe planeten, maar om verschillende redenen blijken die uiteindelijk steeds weer ongeschikt te zijn voor de mensheid. Bijvoorbeeld omdat er al andere (buitenaardse) wezens wonen.

Captain Charles Patenaude voert het commando. Zijn bemanning bestaat uit uiteenlopende personages, waaronder een androïde. Tijdens de missie ontstaan er onderling uiteraard allerlei conflicten, maar ook (geheime) liefdesrelaties.

Serie Algemeen

Dans une galaxie près de chez vous (vertaling: In een sterrenstelsel in uw buurt) is een Franstalige, satirische cultserie uit Canada.

Het project was oorspronkelijk bedoeld als een jeugdprogramma, maar al snel bleek de reeks vooral een volwassen publiek te trekken. In eerste instantie viel het succes daarom tegen. In het tweede seizoen besloten de makers echter enkele veranderingen door te voeren. Hiermee wist men blijkbaar de juiste toon te treffen, omdat de populariteit van de serie vervolgens steeds verder toenam.

Er werden uiteindelijk vier seizoenen gemaakt, in totaal 65 afleveringen van een half uur. Deze werden van september 1998 t/m november 2001 uitgezonden in de provincie Quebec.

Enkele jaren later werden er twee vervolg films gemaakt, die uitkwamen in 2004 en 2008. In 2014 onthulden de makers tegenover de media dat ze ook nog plannen hebben voor een derde film.

Het verhaal kan worden omschreven als een parodie op bekende SF series zoals Star Trek. Qua opzet is de serie echter vergelijkbaar met Red Dwarf. De cultuur van de Québécois speelt een grote rol, net als taalgrapjes die betrekking hebben tot het Quebecs Frans.

Door de fans wordt de serie vaak afgekort tot Dans une galaxie, oftewel DUG. De fans noemen zichzelf daarom Duggies.

Trailer

Blu-ray en dvd

De serie en de twee films zijn in Canada (Regio 1) op dvd uitgebracht. (Sommige uitgaven hebben Engelse ondertiteling, maar niet allemaal). Alleen de tweede film is ook als Blu-ray verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)