Love, Death & Robots (2019-heden)

Samenvatting

Love, Death & Robots is een anthologie. Dit betekent dat de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie (of zelfs in een andere realiteit of periode), met steeds weer nieuwe personages in de hoofdrol.

Iedere aflevering vertelt een verhaal uit het sciencefiction, fantasy of horror genre. Terugkerende thema's in alle afleveringen zijn (zoals de naam van de serie al aangeeft) de dood, liefde en robots.

Serie Algemeen

Love, Death & Robots is een Amerikaanse Netflix productie. Het gaat om een animatieserie die nadrukkelijk is gericht op een volwassen publiek. De verhalen bevatten namelijk veel geweld en erotiek. De lengte van de afleveringen loopt uiteen van 5 tot 20 minuten.

De makers van de serie, Tim Miller en David Fincher, wilden oorspronkelijk een reboot maken van de Canadese SF animatiefilm Heavy Metal uit 1981. Na steeds weer tegenwerking van de filmstudio's te hebben ervaren, besloten de mannen er uiteindelijk een Netflix serie van te maken. Hier kregen ze wel de creatieve vrijheid die ze zochten.

Het eerste seizoen is in maart 2019 in première gegaan. Het tweede seizoen volgde in mei 2021 en seizoen drie in mei 2022.

Vergelijkbare series: Black Mirror (2011) en Métal Hurlant Chronicles (2012).

Trailer

Links