Legion (2017-2019)

Samenvatting

Het verhaal gaat over David Haller. Hij wordt al zijn hele leven geplaagd door vreemde stemmen en visioenen. Daarom kreeg hij op jonge leeftijd de diagnose schizofrenie. Sindsdien verblijft hij voornamelijk in psychiatrische instellingen.

Totdat op een dag duidelijk wordt dat David in werkelijkheid een mutant is, die blijkt te beschikken over allerlei bijzondere krachten. Sterker nog: misschien is hij wel meest krachtige mutant op aarde.

Hierdoor wordt David het doelwit van Division 3, een gevaarlijke regeringsorganisatie. Gelukkig zijn er ook andere mutanten die David proberen te helpen.

Serie Algemeen

Legion is een serie van de Amerikaanse zender FX. De serie valt vooral op door de vele psychedelische scènes, die de kijker dwingen goed op te letten. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige personage uit de Marvel comics. Tevens is de tv-serie een spin-off van het X-Men filmuniversum.

De eerste aflevering ging in februari 2017 in première. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt. Hierna kwam de serie ten einde. Dit gebeurde overigens op eigen verzoek van de makers. In totaal telde Legion 27 afleveringen. In de laatste aflevering, die werd uitgezonden in augustus 2019, worden alle verhaallijnen tot een goed einde gebracht.

Overigens was Legion in Nederland en België via de zender FOX te volgen.

Vergelijkbare series: Mutant X (2001) en The Gifted (2017).

Links