The Gifted (2017-2019)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een wereld waarin menselijke mutanten bestaan. Ze bezitten een extra gen, waardoor ze allerlei bijzondere krachten hebben. Samen vormen deze mutanten een nieuwe stap in de evolutie van de mensheid.

Centraal staat de familie Strucker. Vader Stephen, moeder Caitlin en hun kinderen leiden een normaal leven, totdat duidelijk wordt dat de tieners Lauren en Andy sterke krachten hebben.

Mutanten worden door de autoriteiten echter als een groot gevaar voor de samenleving gezien. Ze zijn daarom gehaat en worden overal opgejaagd door de Sentinel Service, de gevreesde mutanten-opsporingsdienst.

Om zijn kinderen te beschermen besluit Stephen met het hele gezin te vluchten. Ze zoeken vervolgens hulp bij een ondergrondse mutantenorganisatie, die vecht voor de rechten van mutanten.

Serie Algemeen

The Gifted is een Amerikaanse serie van de zender FOX. De reeks ging in oktober 2017 in première. Een tweede seizoen volgde in het najaar van 2018.

Het verhaal is losjes gebaseerd op de X-Men comics van Marvel. Volgens de makers speelt The Gifted zich af in hetzelfde fictieve universum als de X-Men films, hoewel het verhaal van de tv-serie verder een eigen weg gaat.

De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd uitgezonden in februari 2019. In april 2019 maakt FOX bekend dat de serie is stopgezet. (Tijdens het tweede seizoen waren de kijkcijfers t.o.v. het eerste seizoen bijna gehalveerd.)

Vergelijkbare series: Mutant X (2001) en Legion (2017).

Links

4.5 1 1 1 1 1 4.50 (2 stemmen)