The Gifted (2017-2019)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een wereld waarin menselijke mutanten bestaan. Ze bezitten een extra gen, waardoor ze allerlei bijzondere krachten hebben. Samen vormen deze mutanten een nieuwe stap in de evolutie van de mensheid.

Centraal staat de familie Strucker. Vader Stephen, moeder Caitlin en hun kinderen leiden een normaal leven, totdat duidelijk wordt dat de tieners Lauren en Andy sterke krachten hebben.

Mutanten worden door de autoriteiten echter als een groot gevaar voor de samenleving gezien. Ze zijn daarom gehaat en worden overal opgejaagd door de Sentinel Service, de gevreesde mutanten-opsporingsdienst. Om zijn kinderen te beschermen besluit Stephen met het hele gezin te vluchten. Ze zoeken vervolgens hulp bij een ondergrondse mutantenorganisatie, die vecht voor de rechten van mutanten.

Serie Algemeen

The Gifted is een Amerikaanse serie van de zender FOX. Het verhaal is losjes gebaseerd op de X-Men comics van Marvel. Volgens de makers van de serie speelt The Gifted zich ook af in hetzelfde fictieve universum als de X-Men films, hoewel het verhaal van de tv-serie verder een eigen weg gaat.

Het eerste seizoen ging in oktober 2017 in première. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 29 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. Reden hiervoor waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in februari 2019 uitgezonden.

Vergelijkbare series: Mutant X (2001) en Legion (2017).

Links