The Gifted (2017-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: FOX
Verhaal gaat over: Speciale krachten
Dit is een: Comic of manga verfilming

Samenvatting

Het verhaal speelt in een wereld waarin menselijke mutanten bestaan. Ze bezitten een extra gen, waardoor ze allerlei bijzondere krachten hebben. Samen vormen deze mutanten een nieuwe stap in de evolutie van de mensheid.

Centraal staat de familie Strucker. Vader Stephen, moeder Caitlin en hun kinderen leiden een normaal leven, totdat duidelijk wordt dat de tieners Lauren en Andy sterke krachten hebben.

Mutanten worden door de autoriteiten echter als een groot gevaar voor de samenleving gezien. Ze zijn daarom gehaat en worden overal opgejaagd door de Sentinel Service, de gevreesde mutanten-opsporingsdienst.

Om zijn kinderen te beschermen besluit Stephen met het hele gezin te vluchten. Ze zoeken vervolgens hulp bij een ondergrondse mutantenorganisatie, die vecht voor de rechten van mutanten.

Serie Algemeen

The Gifted is een Amerikaanse serie van de zender FOX. De reeks is in oktober 2017 in première gegaan.

Het verhaal is gebaseerd op de X-Men comics van Marvel. Volgens de makers speelt The Gifted zich af in hetzelfde fictieve universum als de X-Men films, hoewel het verhaal van de tv-serie verder een eigen weg gaat.

Inmiddels is ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat in het najaar van 2018 wordt verwacht.

Vergelijkbare series: Mutant X (2001) en Legion (2017).

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief