Knight Rider (2008-2009)

Gebaseerd op de originele Knight Rider (1982-1986).

Samenvatting

Het verhaal speelt 25 jaar na de originele serie. Dit keer staat de zoon van Michael Knight in het middelpunt, de 23-jarige ex-soldaat Mike Traceur. (Die later zijn naam overigens ook veranderd in Michael Knight.)

Knight Industries heeft inmiddels een nieuwe generatie superauto ontwikkeld: de Knight Industries Three Thousand. De nieuwe KITT is een Ford Shelby GT500KR Mustang. De auto heeft vergeleken met vorige KITT vele nieuwe functies gekregen. Zo wordt er nu gebruikt gemaakt van nano technologie waardoor de auto bijvoorbeeld van uiterlijk kan veranderen.

Mike wordt de bestuurder van de nieuwe KITT. Samen reizen ze door het hele land en nemen ze het op tegen allerlei criminelen. Daarnaast komen ze oude vijanden tegen, zoals de slechte KARR.

Serie Algemeen

Knight Rider is een Amerikaanse serie. Het gaat om een spin-off van de originele Knight Rider (1982-1986). De stem van KITT werd dit keer ingesproken door filmacteur Val Kilmer.

Deze moderne Knight Rider vond zijn oorsprong in een tv-film die begin 2008 werd uitgezonden door de zender NBC. Ook David Hasselhoff was hierin kort te zien. Hoewel de recensies voor de film slecht waren, bleken de kijkcijfers hoog te zijn. Voor NBC reden om een vervolgserie in opdracht te geven.

De tv-serie ging vervolgens in september 2008 van start. Al snel bleken de kijkcijfers echter tegen te vallen. Uiteindelijk werd de serie na 17 afleveringen stopgezet. De laatste aflevering werd in maart 2009 uitgezonden.

Overigens werd de serie in Nederland door RTL7 uitgezonden onder naam Knight Rider 2009.

Vergelijkbare serie: Team Knight Rider (1997-1998).

Links


Mike Traceur

Sarah Graiman

Zoe Chae

Charles Graiman

Billy Morgan

Carrie Rivai

Alex Torres

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)