Knight Rider (2008-2009)

Gebaseerd op de originele Knight Rider (1982-1986).

Samenvatting

Het verhaal speelt zich 25 jaar na de originele Knight Rider af. Dit keer staat de zoon van Michael Knight in het middelpunt, de 23-jarige ex-soldaat Mike Traceur. (Die zijn naam overigens later ook veranderd in Michael Knight.)

Knight Industries heeft inmiddels een nieuwe generatie superauto ontwikkeld: de Knight Industries Three Thousand. De nieuwe KITT is een Ford Shelby GT500KR Mustang.

De auto heeft vergeleken met vorige KITT vele nieuwe functies gekregen. Zo wordt er nu gebruikt gemaakt van nano technologie waardoor de auto bijvoorbeeld van uiterlijk kan veranderen. (De stem van KITT wordt ingesproken door filmacteur Val Kilmer.)

Mike wordt de bestuurder van de nieuwe KITT. Samen reizen ze door het hele land en nemen ze het op tegen allerlei criminelen. Daarnaast komen ze oude vijanden tegen, zoals de slechte KARR.

Serie Algemeen

Deze nieuwe Knight Rider vond zijn oorsprong in een tv-film die in februari 2008 werd uitgezonden door de Amerikaanse zender NBC. Ook David Hasselhoff was hierin kort te zien in één scène.

Hoewel de mediakritieken voor de film slecht waren, bleken de kijkcijfers hoog te zijn. Voor NBC was dit reden om een tv-serie in opdracht te geven. De al uitgezonden tv-film diende als piloot aflevering voor de nieuwe serie.

De Knight Rider tv-serie ging vervolgens in september 2008 van start. Al snel bleken de kijkcijfers echter tegen te vallen. NBC besloot hierna het verhaal iets te veranderen in een poging nieuwe kijkers te trekken. Drie personages werden uit de serie geschreven en er kwam meer aandacht te liggen op de avonturen van KITT en Mike.

Helaas bleek dit niet het gewenste effect te hebben, want het aantal kijkers bleef achter bij de verwachtingen. Uiteindelijk werd de serie na 17 afleveringen stopgezet. De laatste aflevering werd in maart 2009 uitgezonden.

In Nederland werd de serie door RTL7 overigens uitgezonden onder naam Knight Rider 2009.

Dvd

Het enige seizoen van de serie is verkrijgbaar op dvd.

Links


Mike Traceur

Sarah Graiman

Zoe Chae

Charles Graiman

Billy Morgan

Carrie Rivai

Alex Torres

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)