Journeyman (2007)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Dan Vasser uit San Francisco. Op een dag blijkt hij naar het verleden te kunnen reizen. Hij heeft zelf echter geen controle over zijn tijdreizen. Steeds weer wordt hij onaangekondigd op willekeurige momenten naar het verleden gestuurd. Waardoor dit wordt veroorzaakt is een mysterie.

Al snel realiseert Dan zich dat hij met zijn tijdreizen mensenlevens kan veranderen. Zo kan hij de lotsbestemming van anderen op een positieve manier beïnvloeden. Steeds wanneer Dans missie om anderen te helpen is geslaagd (en daarmee dus het verleden is veranderd) wordt hij terug naar zijn eigen tijd gestuurd. Alleen Dan kan zich daarna nog aan de originele tijdlijn herinneren.

Dan is trouwens niet de enige die door de tijd kan reizen. Op een dag ontmoet hij namelijk zijn vroegere verloofde Livia, die jaren geleden bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. De dood gewaande Livia blijkt eigenlijk ook een tijdreiziger te zijn. Alleen is zij oorspronkelijk afkomstig uit 1948 en kan ze naar de toekomst reizen.

Ondertussen maken Dans familie en vrienden zich grote zorgen over het feit dat hij regelmatig spoorloos verdwijnt. Ze geloven niets van zijn beweringen over tijdreizen en vermoeden dat hij psychische problemen heeft.

Serie Algemeen

Journeyman is een Amerikaanse SF serie met een romantische inslag. Het verhaal werd bedacht door Kevin Falls (The West Wing).

De eerste aflevering ging in september 2007 in première bij de zender NBC. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd de serie na 13 afleveringen weer stopgezet. De laatste aflevering werd in december 2007 uitgezonden. De fans waren hier uiteraard niet blij mee en begonnen een campagne om de serie te redden. Dit bleef echter zonder resultaat.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Schotse acteur Kevin McKidd, bekend uit de series Rome en Grey's Anatomy.

Vergelijkbare series: Quantum Leap (1989) en Early Edition (1996).

Links