Goodbye Earth (2024)

Samenvatting

Een asteroïde blijkt direct op de aarde af te koersen. Over ongeveer 200 dagen zal de asteroïde inslaan op het Koreaanse schiereiland, waarna een groot deel van de aardbevolking om het leven zal komen.

Het verhaal speelt in de Zuid-Koreaanse stad Woongcheon. Voorheen een rustige stad, maar nu het einde van de mensheid nadert breekt er chaos en paniek uit. De Koreaanse autoriteiten hebben daarom een staat van beleg afgekondigd.

Tegen deze achtergrond worden een aantal personages gevolgd: de lerares Jin Se-kyung (die kwetsbare kinderen probeert te beschermen), de hulppriester Woo Seong-jae (die zijn parochianen zoveel mogelijk probeert te ondersteunen) en de legercommandant Kang In-ah (die de opdracht heeft gekregen om de orde in de stad te bewaren). Allen moeten moeilijke keuzes maken die bepalen hoe ze hun laatste maanden zullen doorbrengen.

Serie Algemeen

Goodbye Earth is een Zuid-Koreaanse apocalyptische serie. Het verhaal is gebaseerd op het boek Shūmatsu no Fūru (2006) van de Japanse auteur Kōtarō Isaka. Overigens werden wel enkele veranderingen in het verhaal aangebracht. Zo duurt het in het oorspronkelijke boek meerdere jaren voordat de asteroïde inslaat. 

De serie bestaat uit 12 afleveringen die in april 2024 in première zijn gegaan bij Netflix.

Vergelijkbare series: 8 Tage (2019) en Hard Sun (2018).

Trailer

Links