8 Tage (2019)

Samenvatting

De aarde wordt bedreigd door een enorme asteroïde die over acht dagen zal inslaan. Naar verwachting zal hierdoor al het leven in Midden-Europa worden uitgeroeid. Alle pogingen van de Amerikanen om de asteroïde genaamd Horus te vernietigen mislukken. Nu rest niets anders dan zich voor te bereiden op het einde.

Het verhaal gaat over een uiteenlopend groepje Duitse personages. Ze gaan ieder op hun eigen manier om met het nadere onheil. Sommige mensen leggen zich neer bij hun lot; anderen zoeken juist wanhopig naar een uitweg. Dat laatste blijkt echter moeilijk te zijn. Om grote vluchtelingenstromingen te voorkomen hebben veel Europese landen hun grenzen gesloten.

Uli en Susanne willen met hun kinderen naar Rusland vluchten. Hermann probeert met zijn hoogzwangere vriendin Marion een plekje te bemachtigen op een Amerikaanse evacuatievlucht. De aannemer Klaus heeft zich voorbereid door een bunker te bouwen. Zijn dochter Nora wil haar laatste dagen liever feestend met vrienden doorbrengen. De ernstig zieke Ben is blij dat hem door de asteroïde een eenzame dood bespaart blijft. De jonge crimineel Robin verzamelt een groepje volgelingen om zich heen die hem zien als een soort messias.

Ondertussen breekt er in de samenleving steeds meer chaos en paniek uit.

Serie Algemeen

8 Tage (vertaling: "Acht dagen") is een Duitse apocalyptische miniserie. Er werden in totaal acht afleveringen gemaakt, die maart 2019 werden uitgezonden door de zender Sky Deutschland.

Vergelijkbare serieSalvation (2017-2018) en Hard Sun (2018).

Trailer

 

Links