Salvation (2017-2018)

Samenvatting

De briljante student Liam Cole doet een alarmerende ontdekking. Een immense asteroïde blijkt direct op de aarde af te koersen. Hierdoor zal al het leven op aarde in één klap worden uitgeroeid.

De student deelt deze informatie met zijn professor, maar de volgende dag is deze professor ineens spoorloos verdwenen. Liam vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Vervolgens komt hij in contact met de steenrijke ingenieur en ondernemer Darius Tanz, die meteen actie onderneemt.

Ondertussen blijkt de Amerikaanse regering al te werken aan een oplossing. Zij hebben de asteroïde de naam Samson gegeven. Om paniek te voorkomen wordt het naderende onheil voor het publiek geheim gehouden. Men heeft nu slechts zes maanden de tijd om de aarde te redden. De regering wil het groots aanpakken door o.a. een atoombom op Samson af te sturen.

Liam en Tanz realiseren zich echter dat dit waarschijnlijk niet zal werken en maken hun eigen plan B. Tanz wil een soort interplanetaire ark bouwen om 160 uitverkorenen naar Mars te sturen. Op deze manier zal tenminste een klein deel van de bevolking de ramp overleven. Zal het lukken om de mensheid van de ondergang te redden?

Serie Algemeen

Salvation is een serie van de Amerikaanse zender CBS. Het eerste seizoen ging in juli 2017 in première. Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen stopgezet. Reden voor de stopzetting waren tegenvallende kijkcijfers. In totaal werden er 26 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd uitgezonden in september 2018. De opnames vonden overigens plaats in het Canadese Toronto.

In de cast valt acteur Santiago Cabrera (Darius Tanz) op. Hij is ook bekend uit Star Trek: Picard, waarin hij kapitein Rios speelt.

Links