Hard Sun (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Londen. Centraal staan Robert Hicks en Elaine Renko, twee politierechercheurs met nogal uiteenlopende persoonlijkheden. Tijdens een routineonderzoek naar de dood van een hacker doen ze een schokkende ontdekking. Over precies vijf jaar zal de wereld namelijk worden vernietigd door een mysterieuze zonne-eruptie.

Al snel wordt duidelijk dat de Britse autoriteiten hier in het geheim allang van op de hoogte zijn. Om paniek te voorkomen wil men echter koste wat kost voorkomen dat deze informatie openbaar wordt gemaakt. Ineens worden Hicks en Renko opgejaagd door de veiligheidsdienst MI5 die hen het zwijgen wil opleggen.

Ondertussen moeten de rechercheurs gewoon hun werk doen en misdaden oplossen. Dat is echter een zware opgave, vooral nu ze weten dat het einde van de mensheid steeds dichterbij komt.

Serie Algemeen

Hard Sun is een Britse serie, die in januari 2018 in première ging bij de BBC. Het gaat om een misdaadserie die zich afspeelt tegen een apocalyptische achtergrond. Het verhaal werd bedacht door scenarist Neil Cross, bekend van de politieserie Luther. Hij liet zich inspireren door het lied Five Years van David Bowie. In een interview onthulde Cross plannen te hebben voor in totaal vijf seizoenen.

De serie werd uiteindelijk echter al na één seizoen stopgezet. In totaal werden er slechts zes afleveringen gemaakt, waarvan de laatste aflevering eindigt met een grote cliffhanger. 

Trailer

 

Blu-ray en dvd

In Groot-Brittannië is de serie op Blu-ray en dvd uitgebracht. (Let op: geen Nederlandse ondertitels.)

Links