Predator (filmreeks)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Aliens
Subgenre: Actie, Horror

Algemeen

Predator is een Amerikaanse SF horror franchise. Centraal staan extreem gevaarlijke buitenaardse wezens, die puur voor de sport op andere rassen in het universum jagen. Meestal wordt de mensheid hiervan het slachtoffer.

De Predators werden geïntroduceerd in de film Predator uit 1987. De hoofdrol hierin werd gespeeld door Arnold Schwarzenegger. Het verhaal gaat over een groepje Amerikaanse militairen, die tijdens een missie in de jungle worden opgejaagd door mysterieuze aliens.

De film was een succes, waarna verschillende vervolgdelen werden gemaakt. (Schwarzenegger werd in de latere delen echter vervangen door andere acteurs.) De Predator films worden over het algemeen gekenmerkt door vele actie- en geweld scènes. Verder werden er allerlei boeken, comics en videogames rond de Predators uitgebracht.

Films

Het Predator universum bestaat momenteel uit de volgende films:

Crossovers Alien vs. Predator

Nadat in 1990 de tweede Predator film was uitgekomen, leek het er lange tijd op dat er geen vervolg meer zou komen. Uiteindelijk werden in 2004 en 2007 nog twee crossover films met de Alien franchise uitgebracht, onder de naam Alien vs. Predator. Voor meer informatie over deze crossovers zie onze Alien vs. Predator pagina. Sinds 2010 spelen de Predator films zich overigens weer uitsluitend af in hun eigen filmuniversum.

Verzamelboxen

De films zijn verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Fansites

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief