The First (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst en gaat over de eerste bemande missie naar Mars. Centraal staan niet alleen de aanstaande kolonisten op de rode planeet, ook worden de achtergebleven familieleden en collega's op de aarde gevolgd.

De eerste aflevering begint met een ramp. Tijdens de eerste lancering van een bemande Mars capsule gaat er namelijk iets mis, waardoor alle bemanningsleden om het leven komen. Het commerciële bedrijf Vista, dat verantwoordelijk is voor de lancering, wil desondanks graag doorgaan met het Mars project. Een nieuwe missie blijkt echter gevoelig te liggen, vooral bij de nabestaanden.

Na verloop van tijd begint men alsnog met de voorbereidingen voor een tweede lancering met een nieuwe bemanning. De vijf uitverkoren astronauten onder leiding van commandant Tom Hagerty worstelen met de risico's die de missie met zich mee brengt. Ze realiseren zich dat ze grote offers zullen moeten brengen om van het project een succes te maken.

Serie Algemeen

The First is een coproductie tussen de Amerikaanse streamingdienst Hulu en het Britse Channel 4. Het verhaal werd bedacht door Beau Willimon, beter bekend als bedenker van de Netflix serie House of Cards. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Sean Penn.

De serie ging in september 2018 in première. Uiteindelijk werd The First na een seizoen van acht afleveringen alweer stopgezet. De reden hiervoor waren tegenvallende kijkcijfers.

Vergelijkbare series: Mars (2016), Race to Mars (2007), Away (2019).

Links