Eve (2015-2017)

Samenvatting

De serie gaat over Eve, een op het eerste gezicht een normale meid. Maar schijn bedriegt, want in werkelijkheid is ze een geavanceerde kunstmatige levensvorm met vele buitengewone vaardigheden.

De serie begint met Mary Douglas, die na een vijandige overname uit haar eigen firma (Calimov Systems) wordt gezet. Zij werkte aan een geheim project: de creatie van het prototype Eve. Codenaam: Project Eternity.

Mary’s collega Nick Clarke krijgt vervolgens de opdracht om de androïde te vernietigen, om te voorkomen dat het project in verkeerde handen valt. Nicks tienerzoon Will is het hier niet mee eens en overtuigt zijn vader ervan om Eve stiekem te redden en mee naar huis te nemen.

Nick besluit om Eve in zijn gezin op te nemen. Haar ware identiteit moet echter geheim worden gehouden voor de buitenwereld, wat natuurlijk niet mee valt. Al snel komt Lily, de beste vriendin van Will, achter de waarheid. Eén ding is duidelijk: het leven van de familie Clark staat ineens helemaal op zijn kop.

Ook voor Eve zelf is het niet makkelijk, want de pubertijd blijkt zelfs voor androïden behoorlijk lastig te zijn. Ondertussen blijkt Katherine Calvin, de nieuwe baas van Calimov Systems, achter Eve aan te zitten.

Serie Algemeen

Eve is een Britse jeugdserie die werd uitgezonden door het kinderkanaal van de BBC. Het eerste seizoen ging in januari 2015 in première, het tweede seizoen volgde begin 2016. Eind 2016 werd het derde (en laatste) seizoen door de BBC uitgezonden. Er werden in totaal 36 afleveringen gemaakt.

De makers van de serie lieten in 2017 weten dat er geen nieuwe afleveringen meer zouden komen. Reden waren budgettaire problemen: zender CBBC zou geen geld meer hebben gehad om verder te gaan met de serie. (Precies hetzelfde gebeurde eerder ook met de CBBC serie Wizards vs Aliens.)

Vergelijkbare serie: I am Frankie (2017-2018).

Trailer

Links