I am Frankie (2017-2018)

Samenvatting

De serie gaat over Frankie Gaines, een op het eerste gezicht een normale meid. Maar schijn bedriegt, want in werkelijkheid is ze een geavanceerde androïde.

Het verhaal begint met de wetenschapper Sigourney Gaines, die werkt voor het bedrijf EGG (Electronic Giga Genetics). Ze creëert het prototype van een nieuw soort androïde. Sigourney ontdekt echter dat EGG haar creatie wil gebruiken voor een geheim militair project. Ze neemt daarom ontslag en smokkelt Frankie stiekem mee naar huis. Vervolgens besluit Sigourney de androïde als een dochter in haar gezin op te nemen.

Hierdoor moet het hele gezin noodgedwongen verhuizen. De baas van EGG, de gevaarlijke Mr. Kingston, wil Frankie namelijk koste wat kost weer in handen krijgen. Vanaf dat moment moet Frankies ware identiteit geheim worden gehouden voor de buitenwereld, wat uiteraard geen eenvoudige opgave is.

Om niet op te vallen gaat Frankie als een gewoon meisje naar de middelbare school. Daar krijgt ze te maken met allerlei typische puberproblemen, die voor Frankie als androïde vaak lastig te doorgronden zijn.

Serie Algemeen

I Am Frankie is een Amerikaanse jeugdserie, die werd uitgezonden door de zender Nickelodeon. (In Nederland werd de serie door Nickelodeon uitgezonden onder de naam Ik ben Frankie.) Het gaat om een remake van de Colombiaanse serie Yo soy Franky (2015-2016).

De Amerikaanse versie ging in september 2017 in première. Er werden uiteindelijk twee seizoenen (in totaal 40 afleveringen) gemaakt. De laatste aflevering was in oktober 2018 te zien.

Vergelijkbare serie: Eve (2015-2017).

Trailer

 

Links