Captain Power and the Soldiers of the Future (1987-1988)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2147, na het einde van de "Metal Wars". Dit was een jarenlange oorlog tussen de mensheid en gevaarlijke geavanceerde robots. Helaas verloren de mensen deze strijd. De mensheid werd grotendeels uitgeroeid en de aarde wordt sindsdien overheerst door machines.

Toch zijn er nog enkele overlevenden. Een groep menselijke militairen komt in verzet tegen de overheersers. Captain Jonathan Power en zijn team ("The Soldiers Of The Future") gaan de strijd aan met hun machtige vijand. Het team heeft o.a. geavanceerde gevechtspakken tot hun beschikking (de "Power Suits").

De machines worden aangevoerd door de slechte Lord Dread, half mens en half machine. Ooit was hij de wetenschapper die een kunstmatige intelligentie genaamd OverMind creëerde. Dit was het begin van een nieuw mechanisch imperium.

Serie Algemeen

Captain Power and the Soldiers of the Future is een Amerikaans-Canadese coproductie. J. Michael Straczynski (Babylon 5, Sense8) fungeerde als hoofdschrijver.

De eerste aflevering werd in september 1987 uitgezonden op de Noord-Amerikaanse televisie. Uiteindelijk werd er slechts één seizoen van de serie gemaakt, in totaal 22 afleveringen. Er waren weliswaar plannen voor een tweede seizoen, maar nadat de kijkcijfers tegenvielen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in maart 1988 uitgezonden.

Parallel aan de tv-serie werd door Mattel ook een speelgoedlijn uitgebracht. Verder was er nog een bijbehorende comicreeks en zelfs een videogame.

Overigens zijn er volgens Amerikaanse mediaberichten uit 2016 plannen voor een reboot genaamd Phoenix Rising. Tot op heden is dit project echter nog niet gerealiseerd.

Dvd

In 2011 werd de complete serie in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht.

Links