Black Scorpion (2001)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Amerikaanse politieagente Darcy Walker uit Angel City, een stad die wordt geplaagd door criminaliteit en corruptie. Op een dag wordt de vader van Darcy vermoord, maar helaas wordt de dader al snel weer vrijgelaten.

Bij Darcy is de frustratie over dit onrecht uiteraard groot. Ze besluit daarom de identiteit aan te nemen van een gemaskerde (maar verder schaars geklede) superheldin. Vanaf dat moment bestrijdt ze in het geheim als Black Scorpion op haar geheel eigen manier de misdaad.

Hoewel ze erg vaardig is in de vechtkunst, beschikt Darcy niet over bijzondere superkrachten. Wel maakt ze gebruik van een heel arsenaal aan technische gadgets en andere geavanceerde hulpmiddelen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een bewapende superauto genaamd Stingray, die ook kan transformeren in een normale auto. Verder heeft ze een soort energie-ring waarmee ze haar vijanden kan uitschakelen.

Ook de tegenstanders van Darcy beschikken echter over allerlei technische en cybernetische snufjes, waardoor het lastig is om hen te verslaan.

Serie Algemeen

Black Scorpion is een Amerikaanse superheldenserie. Het verhaal was gebaseerd op twee gelijknamige tv-films uit 1995 en 1997. Voor de tv-serie werden echter grotendeels nieuwe acteurs ingehuurd.

Er werden in totaal 22 afleveringen gemaakt, die werden uitgezonden van januari t/m juni 2001 door de zender Sci-Fi. Later werden een aantal afleveringen opnieuw aan elkaar gemonteerd en als videofilms heruitgebracht.

Het voertuig van de hoofdpersoon kan overigens worden gezien als een soort kruising tussen KITT uit Knight Rider en de auto uit Viper.

Links